• Početna>
  • Vesti>

Policija pozvala građane da ignorišu pozive na mrežama za „Marš na Sever“; Svećlja: Poziv šire nepoznate osobe i „sumnjivi profili“

Foto: Ilustracija, kosova.info

 Od juče se na društvenim mrežama na albanskom širi i navodni poziv građanima za „marš za Sever“. Kosovska policija danas je pozvala građane da ovakve pozive ignorišu, navodeći da su u potpunosti sposobni da obezbede sigurnost za sve građane.

Policija Kosova poziva građane da ignorišu pozive da učestvuju na protestu, objavljeno je na zvaničnoj stranici kosovske policije.

“Policija je upoznata da putem različitih društvenih medija, od različitih ljudi i profila, kruže objave kojima se pozivaju građani Albanije da učestvuju na navodnom masovnom protestu, danas u 12:00 časova, na jugu Mitrovice i sa namerom da marširaju na Sever.

Želimo da pojasnimo da se nakon procena od strane bezbednosnih institucija, pokazalo da su mnogi od ovih profila sumnjivi i da objave mogu biti zlonamerne, na štetu građana i interesa Kosova.

Zbog toga, Policija Kosova poziva građane da ostanu mirni i da ne nasedaju na bilo kakva navodna organizovanja od strane nepoznatih lica, već da prepuste bezbednosnim institucijama, da se izbore sa situacijom na profesionalan način.

“Garantujemo građanima da su institucije Kosova uopšte, a posebno Policija Kosova, u potpunosti sposobne i posvećene garantovanju bezbednosti, reda i mira za sve građane bez razlike”, stoji u obaveštenju kosovske policije.

„Pozivi na protest u Južnoj Mitrovici, sa ciljem marša ka severu zemlje su nepotrebni i ne pomažu Kosovu“ – nakon Kosovske policije, u prepodnevnim satima oglasio se i kosovski ministar unutrašnjih poslova, Dželjalj Svećlja.

Svećlja kaže da se na društvenim mrežama podstiču „nepotrebna okupljanja“.

Naglašava da, prema procenama kosovskih bezbednosnih institucija, poziv šire nepoznate osobe i „sumnjivi profili“ na društvenim mrežama.

Comments

Pročitaj još