• Početna>
  • Vesti>

U tri opštine na severu Kosova svuda jedinice KFOR-a, počelo okupljanje građana ispred opštinskih zgrada

Foto Radio Mitrovica sever

Na severu Kosova i Metohije noć je protekla mirno. Pripadnici Kfora stacionirani su jutros oko zgrade u Zvečanu. U zgradi su i dalje pripadnici kosovske policije. Kfor je postavio novi kordon nekoliko stotina metara udaljen od opštinskog objekta u Zvečanu.

Vojnici sa opremom sa razbijanje demonstracija sada se nalaze nekoliko stotina metara udaljeni od zgrade opštine u Zvečanu, mnogo dalje od pozicije na kojoj su bili juče u ulici koja vodi prema opštini.

U kordonu je 20 policajaca sa štitovima. Zatvoreni su i ostali prilazi zgradi zvečanske opštine.

U međuvremenu, krenulo je i okupljanje službenika lokalne samouprave koji bi na posao u svoje kancelarije.

Srbi se okupljaju i u Leposaviću

U neposrednoj blizini zgrade Opštine u Leposaviću prisutan je veliki broj pripadnika KFOR-a i borbenih vozila. Postavljene su i barikade.

Veliki broj Srba, radnici lokalne samouprave i građani, okupili su se i blizini zgrade Opštine u Leposaviću s namerom da uđe u svoje kancelarije.

Međutim, pripadnici italijanskog kontingenta KFOR-a, raspoređeni oko zgrade opštine, ne dozvoljavaju im da uđu.

Građani su okupljeni ispred njih i mirno protestuju, a grupisani su i kod obližnjeg hrama Svetog Vasilija Ostroškog, u centru Leposavića i kod Osnovne škole “Leposavić”, javlja Kosovo onlajn. 

Predstavnici Srba  razgovarali su sa predstavnicima italijanskog Kfora i ponovili zahteve da im se oslobode nelegalno uzurpirana radne prostorije, kako bi neometano radili svoj posao. 

Iza kordona nalaze se i tri oklopna vozila kosovske policije. 

U zgradi se još uvek nalazi novoizabrani gradonačelnik Lulzim Hetemi.

Foto TV Most

Vest se ažurira……

Comments

Pročitaj još