Održana sednica Saveta za nacionalnu bezbednost

Foto: Tanjug

Na Andrićevom vencu održana je sednica Saveta za nacionalnu bezbednost, koja je zakazana nakon jučerašnjeg nasilnog upada kosovske policije i novoimenovanih predsednika opština u zgrade opština Zvečan, Zubin Potok i Leposavić.

Sednici Saveta za nacionalnu bezbednosti pored predsednika Srbije Aleksandra Vučića prisustvovali su i premijerka Ana Brnabić, ministar odbrane Miloš Vučević i načelnik Generalštaba general Milan Mojsilović, ministar policije Bratislav Gašić, direktor BIA Aleksandar Vulin, kao i šefovi službi bezbednosti VOA i VBA.

Sednici su prisustvovali i republički javni tužilac Zagorka Dolovac, predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić, šef diplomatije Ivica Dačić, ministarka pravde Maja Popović, direktor Kancelarije za KiM Petar Petković, načelnik beogradske policije Veselin Milić.

Kako je ranije saopštila Služba za saradnju s medijima predsednika, posle sednice Saveta medijima će biti prosleđeno saopštenje.

Predsednik Vučić oglasio se nakon sednice na Instagram nalogu, navodeći da će Republika Srbija biti čvrsta i nepokolebljiva u zaštiti svog naroda.

Vučić, koji je i komandant vojske, izdao je juče naredbu da se podigne borbena gotovost Vojske Srbije na najviši stepen, dok je ministar odbrane Miloš Vučević rekao da se VS razmešta na pozicijama ka administrativnoj liniji.

“Srbija neće dozvoliti novu “Oluju”, 17. mart i naći će adekvatan odgovor, pre svega politički, a ne isključujem ni neki drugi odgovor koji će biti adekvatan opasnosti, poručio je Vučević.

Comments

Pročitaj još