Milović: Molim Pecija da ne doliva ulje na vatru

Foto: Radio Mitrovica sever

Bivši gradonačelnik opštine Zvečan Dragiša Milović je na današnjoj konferenciji Srpske liste istakao da građani Zvečana Iljira Pecija ne vide kao legitimnog i legalnog gradonačelnika, kao i da je on u ovoj opštini nepoželjan.

“Jučerašnje slike Zvečana, a tako je bilo i u Zubinom Potoku i u Leposaviću, je ona slika o kojoj govorimo međunarodnim predstavnicima, ambasadorima, Kvinte, Evropske unije, KFOR-u, dakle ono što Kurti radi svih ovih godina našem narodu. Jedna slika je bila za međunarodnu zajednicu i za domaću javnost, ona veličanstvena iz Beograda, gde se pozivalo na mir i tolerantnost, a druga slika je nažalost ova iz Zvečana, koja je bila strašna. Zajedno smo pokušavali zajednički suživot sa Albancima, i ovom prilikom govorim Albancima koji su u tri sela, Lipa, Žaža i Boljetin, poznajem porodice Peci i Keljmendi, i mogu da kažem da je sa 100 glasova gospodin Peci ili Keljmendi, nepoželjan i neće ga građani. Ne doživljavaju ga kao legitimnog, legalnog gradonačelnika opštine Zvečan. Ovom prilikom ga molim da ne doliva ulje na vatru. Mi ćemo u budućnosti morati da živimo jedni pored drugih, napravili smo koliko toliko jedan suživot i oni imaju dobre uslove za život i rad i neka tako ostane” rekao je Milović.

Govoreći o povređenim građanima, Milović je istakao da ih je 13 primljeno u KBC-u u Kosovskoj Mitrovici a da ih je u Domu zdravlja Zvečan bilo mnogo više.

“Radi se o povredama kundacima, rukama, nogama, udarali su ih čime su stigli. Građani naravno imaju povrede i od bačenog suzavca i šok bombi. Radi se mahom o lakšim telesnim povredama, ali svaki udarac kunakom može da izazove unutrašnja krvarenja” naveo je on.

Milović je istakao da pravo na rad niko ne može da uskrati, pa ni Aljbin Kurti sa Specijalnim jedinicama Kosovske policije, i kazao da se plaši trenutka kada radnici opštine Zvečan, sa punim pravom, treba da dođu na svoja radna mesta.

“Onda će zaista, plašim se, reakcija biti mnogo žešća i jača, a to ne koristi nikome u ovom trenutku. Kada kažemo jače, siguran sam da niko ne priziva sukobe, koji mogu da eskaliraju i koje niko ne može da kontroliše. Ja sam predsednik opštine Zvečan od 1999. godine, i prisutan sam bio i u sukobima na mostu, i barikadama, i jednostrano proglašenoj nezavisnosti Kosova 2008. godine, i 17. marta 2004. godine, i plašim se da se ne ponove te slike užasa” rekao je Milović.

Comments

Pročitaj još