• Početna>
  • Vesti>

Srbi sa Kosova i Metohije sinoć i jutros krenuli za Beograd na skup “Srbija nade”

Foto: Radio Mitrovica sever (Filip Vučković)

Na skup “Srbija nade”, koji se danas održava u Beogradu, krenuo je sinoć i jutros veliki broj Srba iz svih krajeva Kosova i Metohije.

Noćas je oko stotinu autobusa sa kosovskim Srbima pošlo iz svih delova pokrajine put Beograda. Mnogi su na put krenuli i automobilima, što pokazuje da je preko 10.000 Srba sa KiM pošlo put Beograda

Prvi su masovno krenuli Srbi iz Kosovskog Pomoravlja, već oko 19 sati, a do jutra oko 60 autobusa iz Raniluga, Kamenice, Ropotova, Gornjeg Kusca i ostalih mesta prešlo je administrativni prelaz.

Srbi iz najudaljenije enklave Štrpce krenuli su oko ponoći sa dvadesetak autobusa i automobilima, a posle ponoći masovni odlasci i kolone sa desetinama autobusa krenule su iz Kosovske Mitrovice i Gračanice.

Pred jutro su krenuli i autobusi iz Leposavića, Zvečana i Zubinog Potoka

Iz opštine Gračanica, na skup “Srbija nade”, oko ponoći je krenulo nekoliko desetina autobusa, sa stotinama Srba, a jedan broj je put Beograda pošao u ranim jutarnjim časovima.

Pre nedelju dana su dve grupe mladića iz Leposavića, Kosovske Mitrovice i Kosovskog Pomoravlja krenule pešice i juče stigle u Beograd, gde ih je primio predsednik Srbije, koji im je zahvalio i poručio da je ponosan na njih jer čuvaju svoja ognjišta.

Comments

Pročitaj još