• Početna>
  • Vesti>

Počinje manifestacija “Spasovdanski dani u Prizrenu”

Dom kulture ,,Gračanica” i Društvo prijatelja manastira Sveti Arhangeli kod Prizrena organizuju manifestaciju “Spasovdanski dani u Prizrenu”, 24. i 25. maja 2023. godine. Ova manifestacija se organizuje povodom Spasovdana, gradske slave Prizrena, počev od 2015. godine.

Program polčinje 24. maja u 19h, promocijom knjiga prof. dr Mitre Reljić: „O pojmu i reči u jeziku književnih stvaralaca“, „Identitet i integritet srpskog jezika na Kosovu i Metohiji“ i „Srpska groblja na Kosovu i Metohiji: uništena spomenička i jezička baština“. Promocija će biti održana u Prizrenskoj bogosloviji. O knjizi će govoriti prof. dr Valentina Pitulić, prof. dr Isidora Komadina i mr Živojin Rakočević.

Drugog dana manifestacije, posetioci će najpre prisustvovati liturgiji u Crkvi Svetog Spasa od 8h. Uslediće rezanje slavskog kolača, a potom od 10 i 30h, predviđeno je otvaranje izložbe slika nastalih na likovnoj koloniji “Jesen u Prizrenu 2022”. Izložba će biti postavljena u Atrijumu Crkve Svetog Spasa.

U muzičko – poetskom delu programa učestvovaće vokalne solistkinje Vera i Neda Stolić
i pesnici Jasna Milenović iz Sremske Kamenice i Nenad Jero Radenković iz Zvečana

Manifestacija Spasovdanski dani u Prizrenu realizuje se sa blagoslovom vladike raško-prizrenskog gospodina Teodosija, a pod pokroviteljstvom Kancelarije za Kosovo i Metohiju
i uz podršku Crkvene opštine Prizren.

Comments

Pročitaj još