EULEX pomno prati dešavanja na severu Kosova

Foto: Euleks

Misija Evropske unije za vladavinu prava na Kosovu (EULEX) povećao je stepen spremnosti usled polaganja zakletvi novoizabranih gradonačelnika u četiri opštine na severu Kosova i Metohije, potvrđeno je danas iz ove Misije.

“Misija Evropske unije za vladavinu prava na Kosovu (Eulex) pomno prati dešavanja na severu Kosova kroz prisustvo svoje Specijalizovane policijske jedinice i Rezervne specijalizovane policijske jedinice, kao i naših viših policijskih savetnika i drugog osoblja prisutnog u toj oblasti, u bliskoj koordinacija sa Policijom Kosova i KFOR-om”, navodi se u odgovoru EULEX-a Tanjugu.

Pored toga, u Mitrovici se nalaze snage za brzo reagovanje sa veoma kratkim vremenom odziva, koje su u pripravnosti 24 sata dnevno.

“S obzirom na ceremoniju polaganja zakletvI, EULEX je povećao stepen spremnosti. Specijalizovana policijska jedinica Misije i Rezervna specijalizovana policijska jedinica, kao druga instanca za bezbednosni odgovor, spremne su da, ako se to zatraži i ako bude potrebno, podrže Policiju Kosova u očuvanju stabilnosti Kosova i bezbednosti svih njegovih zajednica”, navodi se u saopštenju EULEX-a.

Danas je u Severnoj Mitrovici zakletvu položio novoizabrani gradonačenik Erdan Atić.

Comments

Pročitaj još