• Početna>
  • Vesti>

Srbi sa severa KiM krenuli pešice za Beograd na veliki skup jedinstva

TV Most

Grupa od 23 Srba sa severa KiM jutros je pešice krenula ka Beogradu, kako bi prisustvovala skupu jedinstva za odbranu slobodarskih i demokratskih vrednosti Srbije 26. Maja, na koji je pozvao predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Grupa Srba koja je jutros krenula od hrama Svetog Vasilija Ostroškog u Leposaviću nosi zastave Srbije, odevena u majice na kojima piše “Za Srbiju, za Vučića, Srbi sa Kosova i Metohije”.

Dejan Marjanović iz Leposavića kaže da danas drugi put idu put Beograda da podrže predsednika Vučića u njegovom nastojanju da očuva Srbiju.

“Ovo je samo mali gest nas 12 iz Leposavića i 11 iz Mitrovice. Put je dug, momcima bih poželeo puno zdravlja, i da stignemo tamo za 9 dana na miting podrške predsedniku Vučiću”, rekao je Marjanović.

Tomislav Kostić  iz Mitrovice nada se da će u Beograd stići na vreme.

“Okupili smo se da damo podršku Aleksandru Vučiću za 26. maj na mitingu. Nadam se da ćemo proći sve prepreke i dočekati miting u zdravlju. Krenuli smo peške da mu se zahvalimo i za osptanak srpskog naroda na Kosovu i Metohiji”, kaže Kostić.

Do Beograda pešačiće preko Raške, Ušća, Kraljeva, Mrčajevaca, Preljine, Ljiga i Stepojevca.

Predstavnici opštine Leposavić i Severna Mitrovica okupili su se ispred prelaza Jarinje kako bi ih ispratili.

RTV Puls: Grupa omladinaca iz Kosovskog Pomoravlja krenula pešice za Beograd

Grupa srpskih mladića krenula je rano jutros pešice iz Kosovskog Pomoravlja put Beograda kako bi učestvovali na velikom mitingu 26. maja. Oni su, oko 9 časova stigli u Bujanovac bez ikakvih problema.

Kako prenosi RTV Puls jutros, u šest časova, trinaestorica hrabrih mladića iz različitih sela Kosovskog Pomoravlja, uključujući Gornje Kusce, Ranilug, Veliko Ropotovo, Kosovsku Kamenicu i Draganac, započela su svoj pešački put ka Beogradu.

Ova samoinicijativna grupa krenula je sa ciljem da pruže podršku predsedniku Srbije, Aleksandru Vučiću, na velikom mitingu koji će se održati 26. maja. Istakli su da žele da se zahvale predsedniku Vučiću za napore koje ulaže u očuvanje srpskog identiteta na Kosovu i Metohiji, te da podrže sve dalje aktivnosti koje će doprineti napretku srpskog naroda na ovim prostorima. Njihova posvećenost, hrabrost i optimizam jasno pokazuju koliko im je stalo do budućnosti svoje zajednice i da su spremni da se bore za svoje ideale.

Odlučili su da prepešače neverovatnih 470 kilometara od Korminjana do Beograda. Planiraju da dnevno prelaze oko 40 kilometara, uz obezbeđena prenoćišta duž puta. Grupa je opremljena vozilom koje ih prati i u kojem se nalazi garderoba za presvlačenje i neophodne zalihe vode kako bi im bilo omogućeno da se osveže tokom puta.

Njihov poduhvat simbolizuje duboku posvećenost i podršku srpskom narodu na Kosovu i Metohiji, predstavlja primer hrabrosti, vere i snage mladih generacija koje su spremne da se angažuju i daju podršku svojoj zemlji i liderima. Njihova predanost i entuzijazam inspirišu i motivišu sve nas da se borimo za bolju budućnost i ostvarivanje zajedničkih ciljeva, prenosi RTV Puls.

Comments

Pročitaj još