• Početna>
  • Vesti>

Brnabić: Za Beograd od ključne važnosti nastavak angažmana UNMIK

Foto: Vlada Republike Srbije

Za Beograd je od ključne važnosti nastavak angažmana Misije Ujedinjenih nacija na Kosovu (UNMIK) u nesmanjenom obimu i sa neizmenjenim mandatom, poručila je danas predsednik Vlade Srbije Ana Brnabić u razgovoru sa podsekretarom svetske organizacije za mirovne operacije Žan-Pjerom Lakroom i šefom UNMIK Karolin Zijade.

Ana Brnabić je rekla da Srbija u kontinuitetu pruža doprinos svetskom miru, bezbednosti i poštovanju međunarodnog prava, učešćem u multinacionalnim operacijama UN i Evropske unije.

Za Srbiju je UN najznačajnija međunarodna organizacija i oslanjamo se na njen uticaj u pogledu poštovanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta i Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti, navela je Ana Brnabić.

Ona je ocenila da su važne blagovremene, adekvatne i vidljive reakcije UN na brojne incidente, provokacije i jednostrane akte Prištine.

Govoreći o nastavku dijaloga Beograda i Prištine, Ana Brnabić je izjavila da je neophodno da Priština ispuni sve preuzete obaveze iz Briselskog sporazuma.

Lakroa je pohvalno govorio o doprinosu Beograda svetskom miru i bezbednosti, učešćem u multinacionalnim operacijama UN, saopštila je Vlada Srbije.

Karolin Zijade je navela da su brojni izazovi pred UNMIK, kao i da podržava nastavak razgovora u Briselu.

Comments

Pročitaj još