• Početna>
  • Vesti>

Brnabić sa ministarkom za EU i Ustav Austrije: Srbija čvrsto opredeljena za nastavak reformskog toka

Vlada Republike Srbije

Predsednica Vlade Ana Brnabić sastala se sa saveznom ministarkom za Evropsku uniju i Ustav Republike Austrije Karolinom Edštadler sa kojim je razgovarala o evropskim integracijama Srbije, bilateralnoj i ekonomskoj saradnji.

Ana Brnabić je naglasila da Srbija ceni dosadašnju posvećenost Austrije procesu evropskih integracija Srbije i da se nada nastavku kontinuirane podrške našoj zemlji na tom putu. Srbija je čvrsto opredeljena za nastavak reformskog toka, posebno kad je reč o vladavini prava, saopštila je Kancelarija za saradnju s medijima Vlade Srbije.

Brnabićeva je ukazala na neophodnost implementiranja Briselskog sporazuma i obavezu formiranja Zajednice srpskih opština na koju se čeka 10 godina jer bez toga nastavak dijaloga o normalizaciji odnosa gubi smisao. Premijerka je istakla posvećenost Beograda očuvanju mira i stabilnosti, dodaje se u saopštenju.

Premijerka je naglasila da je Austrija treći najveći strani investitor u Srbiji i peti spoljnotrgovinski partner u razmeni usluga.

U saopštenju se navodi i da su se sagovornice saglasile da je u obastranom interesu nastavak unapređenja i produbljivanja saradnje u svim oblastima.

Comments

Pročitaj još