Predsedavajući SO Zubin Potok podneo ostavku

Predsedavajući Skupštine opštine Zubin Potok, Slaviša Biševac iz Građanske incijative za Zubin Potok, podneo je juče ostavku na svoju poziciju u ovoj Opštini. Cilj – da demokratskim putem spreče preuzimanje funkcije novoizabranog gradonačelnika, Izmira Zećirija.

Biševac se na mestu predsedavajućeg u Skupštini opštine Zubin Potok našao po sistemu automatizma, a nakon što su krajem novembra prošle godine Srbi sa Severa napustili kosovske institucije, uključujući i lokalne samouprave.

Tada su u četiri opštine ostala upražnjena odbornička mesta. Za razliku od Zvečana i Leposavića, u SO Severna Mitrovica i Zubin Potok – odbornicima koji su automatski bili sledeći na listi, data je mogućnost da ispražnjena mesta popune.

Krajem decembra, odnosno, skoro dva meseca nakon napuštanja institucija u ovoj Opštini, tj. u Kancelariji za manjine u selu Čabra, održana je sednica na kojoj je zakletve položilo 13 odbornika albanske nacionalnosti iz LDK, PDK i Pokreta Samoopredeljenje.

Potom su 26. januara ove godine tri odbornika uz predsedavajućeg odlučili da svoje mandate preuzmu, kako su tada objasnili, da u ovoj opštini, inače većinski srpskoj, ne bi samostalno vladali Albanci.

Comments

Pročitaj još