• Početna>
  • Vesti>

U Obrenovcu dečak izvadio plastični pištolj nakon minuta ćutanja; MUP najavljuje kontrole, apel vlasnicima oružja

Učenik sedmog razreda Osnovne škole “Jefimija” u Obrenovcu jutros oko 7.30 časova je nakon minuta ćutanja izvadio plastični pištolj.

Pripadnici MUP-a su reagovali po prijavi i došli u pomenutu školu, potvrđeno je Tanjugu u MUP-u.

Sa učenikom i njegovim ocem će pripadnici MUP-a obaviti razgovor.

U svim školama u Beogradu danas je nastava započela minutom ćutanja zbog jučerašnje tragedije u kojoj je učenik sedmog razreda OŠ Vladislav Ribnikar ubio devet, a ranio sedam osoba.

MUP apeluje na vlasnike da oružje drže zaključano, najavljuje kontrole

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) apelovalo je danas na sve vlasnike da oružje drže savesno, zaključano u sefovima, kasama ili ormarima, tako da bude nedostupno neovlašćenim licima, a posebno deci. 

MUP apelovalo i da vlasnici oružja provere da li je ono nenapunjeno, odnosno odvojeno od municije, kao i da ključeve ili šifre od kasa, sefova i ormara u kojima drže oružje, učine nedostupnim drugim licima, posebno deci.

U saopštenju se navodi da će MUP u narednom periodu preduzeti sve mere kako bi se neposrednom kontrolom na adresi prijavljenog prebivališta vlasnika oružja utvrdilo da li vlasnici drže oružje u skladu sa važećim propisima, tj. razdvojeno od municije i zaključano u adekvatnim ormarima, kasama i sefovima.

Vlasnicima oružja za koje se kontrolom utvrdi da oružje čuvaju nesavesno, tako da može doći u posed neovlašćenih lica i ugroziti bezbednost ljudi, oružje će biti oduzeto i podneće se zahtev za pokretanje prekršajnog postupka u skladu sa Zakonom o oružju i municiji.

Comments

Pročitaj još