• Početna>
  • Vesti>

Porfirije: Molitve i sva naša ljudska briga su sa vama, draga deco naša i nastavnice koji ste u beogradskim bolnicama

Foto: Fejsbuk, Patrijarh Porfirije

Patrijarh  srpski Porfirije izrazio je saučešće porodicama dece i radnika obezbeđenja koji su ubijeni u jutrošnjoj pucnjavi,  u Osnovnoj školi ,,Vladislav Ribnikar”, u Beogradu, a  hospitalizovanoj deci i nastavnici porucio da su sve naše molitve i briga usmerene ka njihovom ozdravljenju.

,,U muklom bolu slušam vesti o katastrofi, kakva se u našem narodu i našoj otadžbini nikada nije dogodila, a danas se desila u jednoj beogradskoj osnovnoj školi. Molim se spasitelju Hristu za postradalu decu i radnika škole. Molim se spasitelju za njihove roditelje, braću, sestre, rodbinu i izražavam im najdublje saučešće”, napisao je patrijarh Porfirije na Instagramu. 

On je  poručio  da su sva briga i pažnja sa stradalima i onima koji su u beogradskim bolnicama. 

,,Molitve i ljubav vaskrslog Gospoda i sva naša ljudska briga i pažnja danas su sa vama, draga deco naša i nastavnice koji ste danas u beogradskim bolnicama. Molim sve da vaskrslom Gospodu uputimo molitvu za mir i međusobnu ljubav. I molim da svako učini sve što do njega stoji za prestanak i osudu bilo kakvog nasilja, a pogotovo za promociju nasilja u javnosti”, istakao je patrijarh. 

Comments

Pročitaj još