• Početna>
  • Vesti>

MUP Srbije potvrdio: Osmoro dece i radnik obezbeđenja OŠ” Vladislav Ribnikar” u Beogradu ubijeni u jutrošnjoj pucnjavi

Foto V.Jeremic

Učenik sedmog razreda Osnovne škole “Vladislav Ribnikar” u Beogradu pucao je jutros iz pištolja na obezbeđenje, nastavnicu i učenike. Policija je uputila sve raspoložive patrole, odmah izašla na teren i uhapsila osumnjičenog maloletnika, učenika sedmog razreda koji je, kako se sumnja, iz očevog pištolja ispalio više hitaca u pravcu učenika i obezbeđenja ove škole, preneo je RTS.

MUP izdao zvanično saopštenje

U pucnjavi koja se jutros dogodila u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ na Vračaru ubijeno je osmoro dece i radnik obezbeđenja, dok su šestoro dece i jedan nastavnik škole ranjeni i trenutno su zbrinuti u Urgentnom centru i Tiršovoj, zvanično je saopštila policija.

Učenik ove škole K. K. (2009) koji se sumnjiči da je izvršio ovaj zločin pronađen je i uhapšen u školskom dvorištu.

Sve policijske snage su i dalje na terenu i intenzivno rade na rasvetljavanju svih činjenica i okolnosti koje su dovele do ove tragedije.

Vest o stravičnoj tragediji koja se dogodila u jutrošnjoj pucnjavi u beogradskoj Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” obišla je region i našla se na udarnim mestima svih regionalnih medija.

Regionalni mediji iz minuta u minut izveštavaju o ovom nezapamćenom masakru u novijoj istoriji, u kojoj je maloletni učinak ove škole ubio osam učenika i čuvara, dok je više njih ranjeno.

Mediji u regionu o ovom masakru izveštavaju pozivajući se na agencijske vesti i vesti beogradskih medija, a preneli su i fotografije sa lica mesta i počinioca, koji je priveden.

U Vladi Srbije u 13.15 održaće se vanredna konferencija za novinare, a povodom tragedije koja se desila u OŠ “Vladislav Ribnikar na Vračaru”. 

Na konferenciji će se obratiti ministar prosvete Branko Ružić, ministarka zdravlja Danica Grujičić i predstavnik MUP-a.

Comments

Pročitaj još