Sve učestalije krađe na Kosmetu

Foto: RTS

Manastir Visoki Dečani oglasio se povodom učestalih pljački i provala u kuće i objekte u etnički meštovitim sredinama na Kosovu, ukazujući na neuspeh Kosovske policije u osiguravanju bezbednosti, jer niko do sada nije priveden pravdi za ove zločine.

„Sa porastom etničkih tenzija, krađe se nastavljaju u etnički mešovitim delovima Kosova. Razbojnička banda opljačkala je lokalnu poštu i Dom kulture koje koriste lokalni Srbi. Iz pošte je ukradeno više od 1.000 evra. Krađa je prijavljena Kosovskoj policiji”, naveli su na Tviter nalogu ovog manastira.

Naglašeno je da su u poslednje vreme, u etnički mešovitoj opštini Gračanica sve učestalije pljačke, posebno privatnih kuća.

„U martu, u selu Batusa kod Kosova Polja, na meti lopova našle su se dve srpske kuće, i jedna u Lapljem Selu. U Batusi je provaljena i opljačkana kuća Dragiše Mirića, bivšeg poslanika u skupštini u Prištini. Nepoznata lica provalila su i opljačkala kucću porodice Mitra Maksimović u Suvom Dolu kod Lipljana. U martu je peti put provaljeno u kuću slovenske porodice u Lepini, kod Lipljana”, podsetili su.

Istakli su da srpski mediji izveštavaju o osećaju nesigurnosti i neuspehu Kosovske policije.

„Do sada počinioci nijedne od ovih krađa nisu privedeni pravdi. Srpski mediji izveštavaju da raste osećaj nesigurnosti, kao i o neuspehu Kosovske policije da zaštiti građane”, dodali su iz Manastira Visoki Dečani.

Comments

Pročitaj još