• Početna>
  • Vesti>

U Leposaviću održana akcija čišćenja “Za lepšu i zdravu životnu sredinu”

Foto: Opština Leposavić

I ove godine Opština Leposavić organizovala je tradicionalnu akciju uređenja  urbanih naselja Leposavić, Sočanica i Lešak pod nazivom „Za lepšu i zdravu životnu sredinu“. U saradnji sa JKP „24 novembar“ i JP „Direkcija za građevinsko zemljište i puteve“, sprovedeno  je niz aktivnosti sa ciljem uređenja  javnih površina, prostora oko stambenih i poslovnih objekata u Leposaviću, Sočanici i Lešku.

Opštinsko rukovodstvo posvećeno je očuvanju i zaštiti životne sredine, tako da tokom godine organizuje  više akcija koje doprinose očuvanju životnog prostora,navodi se u saopštenju. 

Istaknuto je da je Opština Leposavić, u saradnji sa JKP „24.novembar“ i JP ,,Direkcijom za gradsko građevinsko zemljište i puteve“ obezbedila dodatni prostor za odlaganje otpada, dok je prikupljeni otpad transportovan na mesta predviđena za to.

U akciji uređenja životne sredine učestvovale su sve ustanove, javna predzeća, privredna društva, privatni preduzetnici, udrženja, civilni sektor, kao i stanovnici opštine Leposavić, kako bi dali doprinos realizaciji ove akcije i doprineli čistoj i zdravoj sredini u kojoj živimo.

Cilj akcije „ Za lepšu i zdravu životnu sredinu“ je podizanje svesti kod građana u zaštiti i očuvanju životne sredine kako bi smo živeli u zdravom i lepšem životnom prostoru.

Lokalna samouprava apeluje na sve meštane, posebno na neodgovorne pojedince, da otpad neodlažu na svakom koraku i tako formiraju divlje deponije koje ugrožavaju životnu sredinu i zdravlje ljudi.

Comments

Pročitaj još