• Početna>
  • Vesti>

Vučić zahvalio Azerbejdžanu na glasanju u Savetu Evrope

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa ministrom rada i socijalne zaštite stanovništva Republike Azerbejdžan Sahilom Babajevim i istakao da je tom prilikom zahvalio Azerbejdžanu na privrženosti međunarodnom pravu koje je ta zemlja pokazala glasanjem u Savetu Evrope kao i da će Srbija taj čin zapamtiti.

“Uvek odličan razgovor sa dokazanim prijateljima Srbije o svim bitnim pitanjima od interesa za obe zemlje, daljem unapređenju bilateralnih odnosa, vojnoj saradnji, investicijama, kao i o planovima za jačanje partnerstva u oblasti turizma i energetike”, naveo je predsednik Vučić na Instagram nalogu.

Vučić je dodao da je zahvalio Babajevu i Republici Azerbejdžan “na privrženosti međunarodnom pravu, koje je pokazano glasanjem u Savetu Evrope, a Srbija će takav čin zapamtiti, jer ga smatra izrazom iskrenog prijateljstva”.

Vučić je dodao i da je iskoristio priliku da uputi srdačne pozdrave predsedniku Azerbejdžana Ilhamu Alijevu, sa kojim će se, kako je naveo, ubrzo ponovo sastati.

“Neka živi prijateljstvo Srbije i Azerbejdžana”, poručio je Vučić.

Azerbejdžan je u ponedeljak na sednici Komiteta ministara Saveta Evrope glasao protiv pokretanja procedure za razmatranje zahteva Kosova za prijem u tu organizaciju.

Comments

Pročitaj još