• Početna>
  • Vesti>

Vučević: Cilj Kvinte je da Srbija što pre prizna nezavisnost KiM

Ministar odbrane Miloš Vučević ocenio je danas da je cilj zemalja Kvinte da Srbija što pre prizna nezavisnost KiM.

Vučević je za TV Prva rekao da oni žele da “zatvore tu priču” što pre, da ne bi Rusija ili neko drugi koristio tzv. “kosovski presedan” i agresiju na jednu državu kako bi otcepili deo teritorije.

“Ako se Srbija usaglasila sa nezavišnoću KiM onda nema nasilnog ocepljenja i obećavaju da će Srbija tek tada dobiti neku perspektivu”, rekao je Vučević.

Prema njegovim rečima dobro je da je predsednik pokazao svoja osećanja, jer je Srbija korektna, ali da se toliko nekorektno ponašaju prema Srbiji vezano za pregovarački proces oko KiM, da je nemoguće da skrijete razočaranje, bes i zabrinutost za bezbednost Srba na KiM.

Vučević je, kao i predsednik Vučić, apelovao na Srbe na KiM da budu mirni. “Ne nasedati na provokacije u nedelju, da ne bi bilo da su Srbi sprečili da se izbori organizuju, mi treba sa prezirom da gledamo na to i ako se srpska zajednica odlučila na bojkot, onda bojkot mora da bude apsolutni, kako ne bi ispalo da smo mi sprečili taj tzv. festival demokratije koji su oni spremili sa dva odsto ljudi, koji žele da nametnu vlast većini od 98 odsto”, rekao je Vučević.

On je ocenio da, i nakon 10 godina posle Briselskog sporazuma postoji bojazan da će stvaranje Zajednice srpskih opština biti karikiranje i simuliranje bez stvarnih ingerencija. “To je put da Kurti denucira celu priču oko ZSO da kaže da to nema više nikakvog smisla pošto gradonačelnici Kosovske Mitrovice, Severne Mitrovice, Zvečana, Zubinog potoka i Leposavića ne žele da budu u ZSO” rekao je Vučević.

Ponovio je da je predsednik Vučić vrlo slikovito objasnio kako će na policijskim punktovima i kontejnerima, koje obezbeđuje KFOR, specijalne policijske snage i tajna policija, biti više naoružanih ljudi oko biračkih mesta nego što će glasati, što je, po njegovim rečima, da bi se održao “demokratski milje” koji podržavaju zemlje Kvinte.

Comments

Pročitaj još