• Početna>
  • Vesti>

Partija kosovskih Srba odustala od učešća na izborima 23.aprila

Foto: facebook.com/kossevportal

Partija kosovskih Srba neće biti deo predstojećih izbora na severu Kosova, saopštio je na konferenciji za medije predsednik te stranke Aleksandar Jablanović.

Moram da naglasim da nijednom od novembra od kada smo se kandidovali nismo imali ni razumevanje ni podršku nijedne institucije iz Prištine, rekao je Jablanovič.

 “Vidite da i ambasadori velikih zemalja koji pozivaju na održavanje ovog izbornog procesa nisu nijednog dana došli na sever Kosova da posete građane i da vide kakva je atmosfera. Imali smo priliku da vidimo da gospodin Kurti prima u svojstvu premijera Kosova srpskog kandidata iz Zvečana, posle par dana on prima kao predsednik Samopredeljenja kandidate svog pokreta za gradonačeelnike na severu” rekao je Jablanović.

” Ja ne znam kog dana je on premijer, ne znam kog predsednik Samopredeljenja ali se nadam da će u nedelju uspeti da odnese pobedu u četiri opštine na severu pa neka se on bavi severom. Želeo je toliko sever, mislim da će da ga dobije,a šta će sa njim da radi neka o tome dobro razmisli, a za neke izbore sledeće mi ćemo biti spremni” istakao je Jablanovič i naveo da misli da će Centralna izborna komisija “za te izbore ukoliko ih ozbiljno doživljava i želi da se održe” morati da bude mnogo organizovanija, spremnija i da se nekim stvarima izađe pred političke aktere na vreme “a ne da nas nekim odlukama u zadnjem momentu dovodi pred svršen čin”, rekao je Jablanović.

Ova politička stranka neće biti učesnik vanrednih lokalnih izbora jer, prema rečima Jablanovića, nisu se stekli adekvatni uslovi za njihovo održavanje.

Kazao je da nije primeren način na koji će izbori u nedelju biti održani, uključujući i to da će birači glasati u kontejnerima dok ih obezbeđuju pripadnici Kosovske policije.

Jablanović je naglasio da nije bilo nikakvih pritisaka na članove stranke koju vodi zbog prijave za učešće na izborima.

Pozvao je simpatizere PKS i stanovništvo na severu Kosova da u nedelju ostanu u svojim domovima i ne iskoriste svoje pravo glasa.

Izbori u opštinama Severna Mitrovica, Zvečan, Zubin Potok i Leposavić biće održani u nedelju 23. aprila.

Comments

Pročitaj još