• Početna>
  • Vesti>

Policajcu koji je pucao na Jovanovića, određena mera pritvora od 30 dana

Osnovni sud u Kosovskoj Mitrovici odredio je meru pritvora od 30 dana policajcu osumnjičenom za ranjavanje Milana Jovanovića u blizini punkta Specijalnih jedinica Kosovske policije. Ostaloj trojici određena je mera kućnog pritvora, prenela je “Zakletva za pravdu”, sajt koji se bavi vladavinom prava i prati suđenja.

Policajac K.P., koji je pucao na Milana Jovanovića tereti se za krivično delo ubistvo u pokušaju i manipulisanje dokazima. Ostala trojica, S. U, F. M. i M. M., osumnjičena su za neprijavljivanje krivičnog dela.

Kosovska policija je prvo negirala da je umešana u slučaj ranjavanja Milana Jovanovića iz Žerovnice, kod Zvečana, da bi zatim nekoliko sati kasnije saopštila da se za pomenuto delo ipak sumnjiči kosovski policajac.

Policijski inspektorat Kosova suspendovao je i priveo četiri policajca. Juče su na mestu gde je ranjen Milan Jovanović Srbi održali protestnu šetnju i započeli potpisivanje peticije za povlačenje Specijalnih jedinica Kosovske policije sa severa. potpisivanje peticije je nastavljeno i danas u srpskim sredinama na Kosovu.

Milan Jovanović ranjen je u ponedeljak kasno uveče u blizini policijskog punkta kod Bistričkog mosta, u opštini Zvečana.

Comments

Pročitaj još