• Početna>
  • Vesti>

Mališani iz Đurđevka u još jednoj humanitarnoj akciji za Andriju

Foto: Kim

Odeljenje Predškolske ustanove “Đurđevak” u Lapljem Selu održalo je u dvorištu svog vrtića humanitarni Vaskršnji bazar. Sav prihod od prodaje uskršnjih jaja, medenjaka, drugih slatkiša i ukrasnih predmeta će ići za lečenje jedanaestogodišnjeg Andrije Pavića iz Gračanice.

Andrija boluje od Dišenove mišićne distrofije a da bi mogao da nastavi da se leči potrebno je mnogo novca. Samo za jednu kutiju lekova porodica Pavić mora da izdvoji 3.500 evra.

Čitava ova manifestacija obradovala je decu jer je ovo još jedan povod za druženje, kreativnost, ali i želja da se pomogne malom Andriji.

“Na ovom bazaru imamo jaja, korpice i slatkiše da prodajemo. To radimo da bi sakupili novac za brata Andriju”, rekla je četvorogodišnja Sara Vanjić.

“Ukrašavali smo sve kako bi pomogli našem drugaru Andriji”, kazala je Mija Živić.

“Mi smo pravili korpice, piliće, jaja, kolačiće za Uskršnji bazar”, dodala je Irina Ivić.

“Okupili smo se da pomognemo našem drugu Andriju, imamo kolače, korpice, jaja i još svašta”, naveo je trogodišnji Petar Jevtić.

“Napravili smo puno raznih korpica kako bi pomogli dečaku”, kazao je Damnjan Tanasković.

Vaspitač Aleksandra Rakić istakla je koliko je važno u najranijem detinjstvu usaditi kod dece potrebu da se pomaže onima kojima je pomoć neophodna.

“Naša ideja je bila da pre svega kod naših mališana usadimo tu potrebu da se pomogne onima kojima je pomoć neophodna, tako je bilo i ove godine po pitanju prikupljanja sredstava za lečenje našeg drugara iz Gračanice Andrije Pavića. Sve do jedne vaspitačice su učestvovale u pripremama, izrađivale smo kolače, raznorazne slatkiše sa temom Uskršnjeg bazara. Deca du nam bila velika podrška, a pritom smo vodili računa da nikako ne trpe kada su njihove potrebe i želje u pitanju”.

Rakićeva je dodala da su sve rukotvorine na humanitarnom Vaskršnjem bazaru napravljene sredstvima odeljenja PU “Đurđevak” u Lapljem Selu.

“Takođe naše vaspitačice su ulagale svoja skromna sredstva kako bi se čitava akcija sprovela. Pripremali smo se dve nedelje, bile smo vrlo ekspresne i nadam se da je očigledno da smo to dobro i uradile”, rekla je ona.

Uskršnji bazar posetili su i roditelji mališana koji su kupovinom slatkiša i uskrašnih predmeta doprineli prikupljanju novca za lečenje malog Andrije Pavića.

“Trebalo bi svi da dođu, da pomognu tako bolesnoj deci, u što većem broju to je najbolje za sve. Kupila sam deci krofnice, jaje i jedan lepi ukras”, rekla je Jelena Savić iz Lapljeg Sela.

U odeljenju Predškolske ustanove “Đurđevak” u Lapljem Selu upisano je 120 dece. Vaspitno obrazovni rad se odvija u dve smene od 07 do 12 časova i od 12 do 17. Ovo je jedini vrtić na centralnom Kosovu koji ima takvo radon vreme i gde mogu da borave deca onih ljudi koji rade u kosovskim institucijama kojima radon vreme završava u 17.00 časova.

Pomoć za Andriju se može uplatiti i slanjem SMS poruke 116 na broj 3800 u okviru Fondacije Pokreni život.

Takođe se novac može uplatiti i na račune:

Dinarski 160-6000001579536-85

Devizni 160-6000001620488-31

IBAN RS35160600000162048831

SWIFT/BIC DBDBRSBG

Comments

Pročitaj još