• Početna>
  • Vesti>

Eljšani zamenio Hotija na mestu zamenika komandira regionalne policije na severu

Foto: Kljan Kosova

Novi zamenik komandira regionalne policije na severu Kosova je Veton Eljšani, a dosadašnji zamenik Besim Hoti je premešten na drugu dužnost, preneli su prištinski mediji.

Besim Hoti je, prenosi RTS, potvrdio medijima da je prebačen u Prištinu, u stanicu policije “Centar”.

“Biću u Prištini sada u drugom sektoru”, rekao je Hoti.

Upitan da li će na njegovu poziciju da dođe Veton Eljšani, odgovorio je: “Da, Veton, da, naravno da je Veton tamo”.

Od kada su novembra prošle godine Srbi na severu Kosova kolektivno napustili sve kosovske, među kojima je bilo i blizu 600 policajaca, komandovanje preostalim pripadnicima policije, uglavnom albanske nacionalnoti, obavljao je zamenik komandira policije.

Bivši komandir kosovske policije regiona Sever Nenad Đurić početkom novembra prošle godine napustio je policijsku službu, pošto ga je direktor policije u Prištini suspendovao nakon što je najavio da pripadnici policije na severu neće da uručuju opomene građanima za preregistraciju vozila sa srpskih na RKS tablice.

Veton Eljšani koji prema pisanju medija dolazi na mesto zamenika komandira, radio je na poziciji zamenika direktora regionalne policije u Peći, dok je ranije jedno vreme bio i portparol policije u Prištini.

Vodio je i jedinicu za međunarodnu saradnju, a poslednjih meseci aktivan je u rukovođenju interventne jedinice pogranične policije na severu Kosova.

Direkcija policije se ovim povodom još nije zvanično oglasila.

Comments

Pročitaj još