• Početna>
  • Vesti>

“Indigo kristal” premijerno pred mitrovačkom publikom: Sloboda je da ne radiš ono što nećeš

Foto: Radio Mitrovica sever

Film „Indigo kristal“ Luke Mihailovića prikazan je večeras premijerno pred mitrovačkom publikom.

Debitansko ostvarenje ovog mladog reditelja i scenariste u crno-belom formatu dobilo je višeminutne aplauze i ovacije posetilaca u Mitrovačkom dvoru.

Film govori o tridesetogodišnjem Vuku, koji nakon odslužene kazne izlazi iz zatvora i pokušava da se uklopi u savremeno društvo. Na tom putu ga progoni samoubistvo najboljeg druga kao i delikventno ponašanje njegovog mlađeg brata.

U filmu je prikazana paralela između “indigo” i “kristal” generacije. Dok su Indigo deca sklona zatvaranju u sebe i autodestrukciji, kristal generacija je ipak rešena da ispoljava emociju na određen način. Zajedničko im je što su odrastali u “teško” vreme, sa istim problemima, kako prikazuje ovaj film. Suština je iskazana kroz slogan filma „Nije sloboda da radiš sve što hoćeš, sloboda je da ne radiš ono što nećeš.“

Nakon premijere, Mitrovačkoj publici predstavila se glumačka ekipa predvođena Denisom Murićem, koji je pozdravio prisutne i zahvalio se na divnom dočeku.

Glumac Miodrag Radonjić je u svojoj kratkoj besedi podsetio na reči Stefana Nemanje i publici poručio da čuvaju svoj jezik, kulturu, zemlju i dušu.

U filmu igraju Miodrag Radonjić, Denis Murić, Nina Janković, Miloš Petrović Trojpec, Miloš Šurović, Mateja Popović, Gorica Popović i Milan Čučilović, Milan Pelivanović, kao i vođe grupe Crni cerak Relja Despotović i Đorđe Bibić, koji su radili muziku za film.

Sutra, u utorak 4. aprila, film će biti prikazan u još dva termina – u 18h i 20h, a u sredu 5. aprila projekcija filma “Indigo kristal” prikazuje se u dva termina od 17h i 19h u bioskopu Doma kulture “Stari kolašin”.

Organizator projekcije je Kulturni centar “Dragica Žarković”.

Comments

Pročitaj još