• Početna>
  • Vesti>

Stano: Sastanak Petkovića i Bisljimija 4. aprila u Briselu

Sastanak šefova pregovaračkih timova Beograda i Prištine Petra Petkovića i Besnika Bisljimija biće održan 4. aprila u Briselu. Portparol EK Petar Stano rekao je da su posrednici EU pozvali predstavnike dve strane kako bi se počelo sa radom na svemu što je dogovoreno na sastancima u Ohridu.

Portparol Evropske komisije Petar Stano najavio je ranije danas da će sledeće nedelje u Briselu biti održan sastanak šefova pregovaračkih timova Beograda i Prištine.

Njih su posrednici EU pozvali kako bi se počelo sa radom na svemu što je dogovoreno na sastancima u Ohridu 18. marta, naveo je Stano na konferenciji za novinare.

Istakao je da mu je drago što su razgovori vođeni u Ohridu postali popularni u regionu i istakao da dalje stvari treba činiti korak po korak.

“Načinili smo veoma važan korak u Ohridu, dogovor o ankesu je postignut, a sada treba da prionemo na implementaciju”, rekao je Stano.

Naveo je da su lideri zemalja EU naglasili da obe strane, i Beograd i Priština, moraju sa implementacijom da krenu brzo i, kako je rekao, u dobroj volji.

“Mi smo pokrenuli institucionalnu stranu posla, kako bi se krenulo s prvim koracima, pogotovo kada je reč o poglavlju 35 što se tiče Srbije, kao i važnih koraka sa kosovske strane. Ono što mogu da kažem je da će uskoro biti sastanaka na visokom nivou, ali ćemo to saopštiti kada bude vreme”, rekao je Stano.

Comments

Pročitaj još