• Početna>
  • Vesti>

Šole zahvalio Vučiću na konstruktivnom angažmanu, a Kurtiju na dogovoru postignutom u Ohridu

Vesti.rs

Specijalni savetnik američkog Stejt departmenta Derek Šole čestitao jekosovskom premijeru Aljbinu Kurtiju na dogovoru postignutom u Ohridu.

“Čestitam premijeru Aljbinu Kurtiju na dogovoru postignutom u Ohridu, u Severnoj Makedoniji, o normalizaciji odnosa sa Srbijom kroz dijalog uz podršku EU. Kosovo je sada bliže nego ikada svojoj budućnosti u EU”, napisao je Šole na svom nalogu na Tviteru.

Specijalni savetnik u američkom Stejt Departmentu Derek Šole je zahvalio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću na konstruktivnom angažmanu u Ohridu.

“Važno je preduzeti odmah korake za implementaciju i uspostavljanje odlučnog puta ka normalizaciji i EU integracijama”, rekao je Šole. On je zahvalio Srbiji na ponovnom angažovanju sa SAD u odbrambenim vojnim vežbama, poput “Platinastog vuka”.

U Ohridu je u subotu 18. marta održan sastanak na visokom nivou u okviru dijaloga Beograda i Prištine, na kojem su učestvovali visoki predstavnik EU Žozep Borelj, specijalni predstavnik EU za dijalog Miroslav Lajčak, predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer privremenih institucija u Prištini Aljbin Kurti.

Comments

Pročitaj još