Kurti sa ambasadorima akreditovanim u Prištini

Kosovski premijer Aljbin Kurti sastao se sa ambasadorima akreditovanim u glavnom gradu južne srpske pokrajine, saznaje Tanjug.

Kako se očekuje, Kurti će izvestiti strane diplomate o sastanku sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, kao i o planovima implementacije aneksa sporazuma, postignutog u Ohridu. 

Dve najveće opozicione partije u Prištini – Demokratski savez i Demokratska partija Kosova žestoko kritikuju Kurtija zbog prihvaćenog sporazuma u kome nema, kako kažu predsednici tih partija, Ljumir Abdidžiku i Memlji Krasnići, međusobnog priznanja. 

Predsednik Socijaldemokratske partije, otcepljenog krila Kurtijevog Pokreta Samoopredeljenje, Dardan Molićaj, nazvao je prištinskog premijera „Aljbin Zajednica“ zbog, kako je rekao, prihvatanja formiranja Zajednice srpskih opština, iako se u predizbornoj kampanji, ali i pred odlazak u Ohrid, obavezao da to neće učiniti. 

Molićaj je naglasio da je Kurti prekršio ustav tzv. Kosova i da bi trebalo da podnese ostavku. On je takođe pozvao građane na protest koji će njegova stranka održati 25. marta.

Comments

Pročitaj još