• Početna>
  • Vesti>

Odbijen zahtev Pavićevića da poseti Adžića i Trajkovića u zatvoru u Podujevu

Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je danas da su vlasti privremenih institucija u Prištini odbile zahtev oficira za vezu Dejana Pavićevića da u zatvoru u Podujevu poseti uhapšene Srbe Slađana Trajkovića i Miljana Adžića, kako bi se uverio u uslove u kojima se nalaze i poštovanje njihovih prava.

U saopštenju se navodi da je Pavićević od trenutka hapšenja Adžića i Trajkovića uputio više zahteva za posetu, a poslednji put 23. februara preko pravnog zastupnika uhapšenih.

“Međutim, postupajuće sudije zabranile su posetu Pavićeviću uz obrazloženje da je “nejasan njegov status” kao i da nisu opravdani zahtevi za posetu”.

“Na ovaj način Priština je još jednom prekršila dogovore iz Brisela, ali i flagrantno uskratila prava srpskih zatvorenika Trajkovića i Adžića”.

“Posete srpskim pritvorenicima na Kosovu i Metohiji u skladu su sa ingerencijama Pavićevića koje su definisane sporazumom o oficiru za vezu u Briselu, a reč je o praksi koja se godinama unazad primenjivala”.

O ovom kršenju sporazuma i uskraćivanju prava srpskim pritvorenicima Kancelarija za Kosovo i Metohiju protestnim pismom obavestila je i posrednika u dijalogu Miroslava Lajčaka sa jasnim insistiranjem da svojim autoritetom i funkcijom omogući poštovanje sporazuma i od Prištine zahteva da omogući posetu pritvorenicima od strane srpskog oficira za vezu, ističe se u saopštenju.

Comments

Pročitaj još