• Početna>
  • Vesti>

Vučić sa ključnim ljudima bezbednosnog sektora zbog protesta; SL: Samozvani predstavnici Srba mogu da predstavljaju samo sebe

Foto: N1

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je večeras u zgradu Predsedništva, gde će se na njegov poziv održati vanredni sastanak sa svim ključnim ljudima iz bezbednosnog sektora, saznaju “Novosti”.

Prema informacijama „Novosti“, Vučić i najvažniji ljudi iz MUP, BIA, VBA i VOA razmatraće bezbednosnu situaciju u državi koja je narušena opasnim porukama izrečenim na večerašnjem skupu ekstremista u Beogradu, gde je Vučiću zaprećeno ubistvom.

Očekuje se da se razmotri i uloga pojedinih stranih obaveštajnih struktura, koje su davale vetar u leđa takozvanim patriotama, želeći da destabilzuju Srbiju, navode „Novosti“.

RTS javlja da se, nakon sastanka u Predsedništvu, oko 21.30 očekuje i obraćanje predsednika Vučića javnosti.

Večeras je u centru Beograda održan protest protiv francusko – nemačkog plana za Kosovo. Skup je počeo u Ulici Kralja Milana nešto posle 18.00 sati.

Učesnici protesta su u jenom trenutku došli porušili ogradu pored Presdedništva i prišli zgradi uzvikujući „gde je Vučić“ i „izdaja, izdaja“, i gađali fasadu jajima.

Nakon što su se razišli iz Pionirskog parka, deo učesnika protesta uputio se ispred stanice policije u Ulici majke Jevrosime, gde su zahtevali oslobađanje osoba koje su navodno uhapšene. Tu je protest i završen.

Srpska lista: Samozvani predstavnici Srba sa KiM mogu da predstavljaju samo sebe

“Srpska lista, i preko 90% Srba koji glasaju za nas, pružaju punu podršku predsedniku Aleksandru Vučiću da nastavi borbu za mir i opstanak srpskog naroda na Kosovu i Metohiji i dalje jačanje Srbije na ekonomskom, međunarodnom, političkom, vojnom i svakom drugom smislu ne osvrćući se na laži i uvrede samozvanih lidera, umišljenih političara, kvazi patriota i dokazanih muljatora koje podržava kvazi opozicija u Beogradu” saopšteno je iz Srpske liste povodom protesta u Beogradu.

Iz ove stranke napominju da 14 “samozvanih predstavnika Srba” koji su danas došli u Beograd, u istom broju koliko ih je bilo u Kosovskoj Mitrovici “mogu da predstavljaju jedino sebe, a nikada neće moći da predstavljaju srpski narod sa ovih prostora koji sa gnušanjem odbacuje njihove stavove i izrečene laži”.

“Ni Nebojša Jović ni Marko Jakšić, niti ijedan od ovih jahača Apokalipse nemaju podršku ni članova svojih porodica da govore u njihova imena a kamo li u ime Srba sa Kosova i Metohije. Postavlja se pitanje zašto Marko Jakšić, bivši gospodar života i smrti na Kosovu i Metohiji, u čije vreme strahovlade je postavljena granica između Srba i Srba na Jarinju i Brnjaku, proterivan srpski narod u Martovskom pogromu 2004. godine i jednostrano proglašena nezavisnist Kosova nije ništa uradio da to spreči. Zašto nije svojim šefovima rekao da ne idu u Rumuniju dok se otima srpska teritorija, progoni srpski narod i zatire naše postojanje već je na sve to ćutao čuvajući svoju fotelju i privilegije. Šaka umišljenih lidera i bivših političara ne može ni danas a ni u buduće predstavljati glas srpskog naroda, jer su rezultati na izborima njihovih stranaka na Kosovu i Metohiji na nivou statističke greške. Oni i njihovi mentori su odavno od građana politički precrtani i poslati u političku istoriju” navedeno je u saopštenju.

Comments

Pročitaj još