Higijenska sredstva za PU „Đurđevak”

Foto: Opština Gračanica

Predsednica opštine Gračanica prof. dr Ljiljana Šubarić obišla je danas decu i zaposlene u Predškolskoj ustanovi „Đurđevak“ u Gračanici i tom prilikom uručila im sredstva za higijenu. Zahvaljujući Opštini popravljeno je i dostavno vozilo.

Predsednica Šubarić je prilikom posete istakla da su deca naša radosti i bogatstvo, te da se uvek raduje kada obilazi škole i vrtiće. „Đurđevak“ je obišla u pratnji direktorice za obrazovanje i kulturu Brankice Nićić, a prisutne mališane je obradovala slatkišima.

„Došli smo da se družimo sa decom i vaspitačima, ali pre svega da vidimo koje su njihove potrebe. Danas smo doneli sredstva za higijenu koja smo obećali na kraju prošle godine. To je nešto što ne sme da nedostaje ovakvim ustanovama i dopremljena količina biće dovoljna za duži period“, kazala je Šubarić.

Predškolska ustanova „Đurđevak“ imala je problem sa kvarom vozila koje je služilo sa dostavu hrane isturenim odeljenjima. I ovaj problem rešen je zahvaljujući Opštini.

„Kvar na vozilu blokirao je rad Đurđevka. Opština je izašla u susret tako što je ustupila svoj automobil na korišćenje. U međuvremenu obavili smo popravku njihovog vozila, tako da Đurđevak sada može normalno da funkcioniše“, kazala je Šubarić i još jednom istakla da su deca naše najveće bogatstvo, te da zaslužuju najbolje uslove za odrastanje i da je cilj lokalne samouprave da im te uslove obezbedi.

Direktorica PU „Đurđevak“ Radica Parlić zahvalila se na današnjoj poseti i pomoći.

„Veliki novac se izdvaja za higijenska sredstva tako da će nam ova pomoć itekako značiti za naredni period. Zahvaljujem se Opštini što nam je izašla u susret sa vozilom. Ovde u Gračanici je centralna kuhinja i odavde se hrana doprema svakog dana za isturena odeljenja, tako da nam je i ta pomoć mnogo značila. Sada su sanirali kvar na našem vozilu, tako da ćemo nastaviti bez problema“, kazala je Parlić.

U PU „Đurđevak“ u Gračanici i isturenim odeljenjima boravi oko 480 dece jaslenog, vaspitnog i predškolskog uzrasta.

Comments

Pročitaj još