• Početna>
  • Vesti>

Večeras u “Dogovoru?!” RTV Kim gosti Branimir Stojanović i Nenad Radosavljević

Foto Kim

U novom izdanju emisije “Dogovor!?” Radija Kim gosti su predsednik Srpskog nacionalnog pokreta Branimir Stojanović i nosilac Građanske inicijative Narodna pravda i vlasnik RTV Mir Nenad Radosavljević.

Dvojica sagovornika Zorice Vorgučić osvrću se na sednicu Skupštine Srbije o Kosovu ali i ulogu vlasti i opozicije u rešavanju kosovskog problema.

“Ono o čemu treba da se priča u Skupštini Srbije to je da politika danas doživljava neuspeh na ovom prostoru. Politika Beograda, sve politike, naše politike doživljavaju neuspeh. Nešto mora da se menja. Nešto nije dobro. Mora da se menja, pre svega, način na koji se biraju ljudi koji će odlučivati o životu na lokalnom nivou i ne samo o ljudima koji će odlučivati već da se ljudima da veće pravo da se o nečemu pitaju, jer već ako ne možemo da utičemo na to kakav će odnos Albanaca biti prema nama, jer to suštinski ne možemo da promenimo onda bar možemo da utičemo na to koliko ćemo mi da odlučujemo u tim nekim našim mirko sredinama i možda ćemo naći neka bolja rešenja da život učinimo bojim i ja verujem da možemo da to uradimo. S druge strane, ako Beograd sve ovo vreme nije mogao da nađe neko rešenje, možda bi trebalo malo bolje da sluša sa terena, pa i neka prihvati ili ne prihvati ali da sa malo više tolerancije čuje”, kaže bivši zamenik premijera u kosovskoj vladi Branimir Stojanović.

Na odnose Srba i Albanaca na Kosovu negativno utiču i mediji, pogotovo prorežimski, smatra Nenad Radosavljević, vlasnik RTV Mir iz Leposvića.

“Postoji mnogo naših problema koje mi moramo da rešavamo. Režimski mediji iz Beograda, nakaradni mediji – Pink, Hepi, Prva ili kako se već zovu, oni pokušavaju da narod potpuno usmere u pravcu nekakve mržnje. Dajte da pokušamo da relaksiramo odnose”, kazao je Nenad Radosavljević.

Emisiju “Dogovor!?” možete pogledati večeras na Youtube kanalu RTV Kim, ali i našoj Fejsbuk stranici od 20 časova, Televiziji Mir, a od sutra je možete gledati i na ovom, kao i portalima KoSSeva, Radija Kontakt plus, Radija Mitrovica sever i Radija Goraždevac.

Comments

Pročitaj još