• Početna>
  • Vesti>

Kancelarija za KiM: Socijalna politika jedan je od prioriteta i nastavićemo da pomažemo

Foto Kancelarija za KiM

Kancelarija za Kosovo i Metohiju je saopštila da je finansijski podržala kupovinu i dodelu 8000 paketa hrane i 8000 paketa higijene za socijano ugroženo stanovništvo, povratnike, ljude čija je imovina bila ugrožena usled prirodnih nepogoda.

Predstavnici Kancelarije za KiM iz Sektora za povratak, socijalna pitanja i ljudska prava ovih dana borave u pokrajini, obilaze socijalno ugrožene porodice koje su pretrpele štetu usled nedavnih poplava i zajedno sa predstavnicima i volonterima Crvenog krsta uručuju pomoć pakete onima kojima su oni potrebni.

Pomoćnica direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Svetlana Miladinov kaže da je ovo samo jedan od vidova pomoći socijalno ugroženom stanovništu na KiM.

“Godinama unazad Kancelarija obezbeđuje i u saradnji sa Crvenim krstom distribuira pakete hrane i higijene za one kojima je takav vrsta pomoći neophodna. Predstavnci Kancelarije prethodnih nekoliko dana su na terenu, od Kline, Istoka, Vitomirice, Goraždevca, Gračanice, Ugljara, preko opština na severu pokrajine. Obilaze i socijalno ugrožene porodice koje su pretrpele štetu usled nedavnih poplava i nastaviće to i za vikend. Ova vrsta pomoć predstavlja važan mehanizanm u slučaju bilo kakve nesreće ili prirodne nepogode. Odgovorna socijalna politika jedan je od prioriteta Kancelarije za KiM i nastavićemo da pomažemo” istakla je Miladinov.

Ona dodaje da će Kancelarija za KiM tokom 2023. godine nastaviti finansijsku podršku programima i projektima koji za cilj imaju unapređenje socijanog položaja osetljivih grupa, pojedinaca i porodica koje se nalaze u stanju socijalne potebe, kao i domaćinstava pogođenih prirodnim nepogodama.

Comments

Pročitaj još