• Početna>
  • Vesti>

Urednici KoSSev portala uručen orden viteza Nacionalnog reda za zasluge

Foto: KoSSev

Urednici KoSSev portala, Tatjani Lazarević, večeras je u rezidenciji Francuske ambasade u Prištini uručen orden viteza Nacionalnog reda za zasluge.

Lazarević je za viteza Nacionalnog reda za zasluge proglašena dekretom francuskog predsednika koji je izdat 26. jula prošle godine.

„Ovo priznanje Francuske nagrađuje istaknute usluge koje ste pružili kroz svoju profesionalnu aktivnost i predstavlja podsticaj da nastavite svoju posvećnost opštem dobru“, navodi se u obrazloženju odluke o dodeli ordena.

Ovim povodom u Rezidenciji Francuske ambasade u Prištini večeras je održana ceremonija na kojoj je urednici KoSSev portala orden uručio ambasador Olivije Gero.

Ambasador je u svom govoru pohvalio rad Lazarević kao i samog KoSSev portala.

„Ova nagrada je priznanje za profesionalni kvalitet vašeg rada. Želeo bih da istaknem našu zahvalnost za vaše iskustvo u sektoru medija… Vi ne širite samo informacije javnosti, ujedno se bavite prenosom znanja i kompetencija“, kazao je ambasador.

Naznačio je da Lazarević donosi uravnotežen pogled na situaciju u kojoj se nalazi srpska manjina.

„To omogućavajući nama da precizno obavestimo francuske vlasti o situaciji. Vaša objašnjenja i komentari su bili dragocena pomoć“, rekao je ambasador.

Comments

Pročitaj još