• Početna>
  • Vesti>

Privremeni organ opštine Kos. Mitrovica: Zapošljavanje po socijalnoj karti od sledeće nedelje

Foto: Privremeni organ opštine Kosovska Mitrovica

Privremeni organ opštine Kosovska Mitrovica saopštio je da je doneo odluku da će se zapošljavanje vršiti isključivo na osnovu socijalne karte pojedinaca, kao i da je formirana grupa ljudi koja će raditi na socijalnoj karti, što znači da će princip „zapošljavanja po socijalnoj karti“, početi već sledeće nedelje.

“Svrha formiranja socijalnih karata je doprinos pravednijem ostvarivanju socijalnih prava građana koji se zasniva na njihovom socijalno-ekonomskom statusu, podizanju efikasnosti u domenu socijalne politike, brže i lakše ostvarivanje prava građana i sprečavanje eventualnih zloupotreba prava, a odnosi se pre svega na lica koja su socijalno ugrožena, mlade bračne parove, nezaposlena lica” stoji u saopštenju.

Privremeni organ opštine Kosovska Mitrovica je poručio da će se u okviru svojih mogućnosti truditi da izađe u susret svakom pojedincu i osigura mu osnovni vid egzistencije.

Obrazac za socijalnu kartu moguće je preuzeti na zvaničnoj sajt stranici opštine Kosovska Mitrovica kao i u kancelariji opštinske pisarnice.

Comments

Pročitaj još