• Početna>
  • Vesti>

Petković: Kurti počeo da se obračunava i sa američkim izaslanikom za Zapadni Balkan, zbog njegovog insistiranja na formiranju ZSO

Foto: Kancelarija za KiM

U svojoj patološkoj mržnji prema svakom postignutom sporazumu i dogovoru sa Beogradom, Aljbin Kurti je počeo da se obračunava i sa američkim izaslanikom za Zapadni Balkan, zbog njegovog insistiranja na formiranju Zajednice srpskih opština, saopštio je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.

Petković ističe da je nepozivanjem na diskusiju o formiranju ZSO, Kurti dobio najjasniju poruku do sada da niko nema razumevanja za one koji gaze i ruše sporazume.

“U svojoj uvređenosti Kurti nije primetio kako sam sebi skače u usta, pa prvo kaže da nema hijerarhije sporazuma, već hronološkog redosleda, čime je dao ključni argument za formiranje ZSO na koji ga obavezuje PRVIH šest tačaka Briselskog sporazuma” navodi Petković.

Kako je istakao Petković, time je Kurti priznao i da je na njemu i vlastima u Prištini da prvo ispune svoj deo obaveza na koji Srbi čekaju isuviše dugo. A kada je takođe reč o hronologiji, Kurti dobro zna da je ZSO dogovorena pre deset godina, tako da je ta obaveza Prištine odavno trebalo da bude ispunjena.

“Nije Briselski sporazum Kurtijeva prćija da njim raspolaže po svom nahođenju, jer potpisi i obaveze u sporazumu obavezuju sve. To je lekcija koju će Kurti morati da nauči” zaključio je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.

Comments

Pročitaj još