• Početna>
  • Vesti>

Zamenica direktora Kancelarije za KiM Dušica Nikolić u poseti Štrpcu

Foto: TV Most

Zamenica direktora Kancelarije za KiM Dušica Nikolić u poseti je  Štrpcu, gde je uručila paketiće u vrtiću “Šarsko lane”. U toku dana ona će razgovarati sa ranjenim dečacima iz Gotovuše, predstavnicima lokalne samouprave, a obići će i porodice Stojanović i Sibinović.

Dušica Nikolić je jutros u vrtiću “Šarsko lane” u Štrpcu podelila 95 paketića mališanima. 

Ona je rekla da Kancelarija ne prestaje da misli na srpske mališane i da nema ništa lepše od dečijeg osmeha, a da ovim simboličnim poklonima žele da im ulepšaju ove zimske dane.

Direktorica PU “Šarsko lane”, Radica Mladenović, se zahvalila Kancelariji za KiM, Vladi Republike Srbije i predsedniku Aleksandru Vučiću što ih nisu zaboravili u ovim teškim vremenima.

Zamenica direktora Kacelarije za KiM je obišla i nedavno ranjene Stefana i Miloša Stojanovića iz Gotovuše.

„Danas sam u ime direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju  i Vlade Republike Srbije gost u ove dve divne porodice Stojanović, u poseti Stefana i Miloša kako bih izrazila, u ime svih nas, poštovanje za njihovu hrabrost i snagu, kao i da u ime Kancelarije za KiM izrazim veliku zahvalnost”, rekla je Dušica Nikolić.

Ona je naglasila da će Kancelarija za KiM, uz pomoć Vlade Republike Srbije, pronaći način da pomogne, ne samo ovim porodicama, već svim porodicama kojima je pomoć potrebna na teritoriji Opštine Štrpce.

„Prenosimo i velike pozdrave i zahvalnost dobrih, plemenitih ljudi iz centralne Srbije, iz Beograda, koji su se samoinicijativno prijavili da doniraju zlatnike. U pitanju je pekar Zoran Pralica, predsednik Unije pekara Srbije iz Beograda koji je pokazao ono što oseća veliki deo nas i iz Beograda i cele Srbije, prema ovim hrabrim dečacima“, rekla je Nikolić.

Zvonimir Stojanović, otac 21-godišnjeg Miloša, izrazio je veliku zahvalnost i naglasio da poseta veoma znači, kako njegovoj porodici i sinu, tako i svim građanim Štrpca.

„Odmah posle tog događaja, nakon sat vremena,  pozvao nas je direktor  Kancelarije Petar Petković, bio je uz nas i tada. Danas su nam prenete njegove poruke i nadam se da će ono što su rekli i ostvariti“, rekao je Zvonimir.

Tokom posete Dušica Nikolić održala je i sastanak sa gradonačelnikom Štrpca Daliborom Jevtićem i lokalnim predstavnicima opštine Štrpce o problemima i potrebama stanovništva.

Nikolićeva će obići  šestočlanu porodicu Stojanović i dvočlanu porodicu Sibinović, kojoj je usled kvara na elektro-instalcionoj mreži, nedavno izgorela kuća (dvojna, dve stambene jedinice).

Comments

Pročitaj još