• Početna>
  • Vesti>

Petković, Srpska lista, Svećlja i kosovska policija različito o incidentu kod Bistrice

Foto: KoSSev

Pripadnici specijalne jedinice policije Kosova pucali su u automobil kod punkta na bistričkom mostu i tom prilikom ranjen je Miljan D. a njegov suvozač Dušan D. “pukom srećom prošao bez povreda” saopštio je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković. Automobil je potpuno izrešetan, navodi se u saopštenju.

Ovim povodom oglasila se i Srpska lista. Rafalna paljba Kurtijevih specijalaca na Srbe kod ilegalnog punkta na mostu kod Bistričke reke u kojoj je teško ranjen Miljan Delević je kap koja je prelila čašu nakon serije napada na Srbe od nove godine na ovamo.

Današnji brutalni napad na život Srba izazvao je bes i ogorčenje kod naših građana, koji sve češće smatraju da moraju da se sami zaštite od kriminalnih radnji Kurtijevih specijalaca i njegovog diktatorskog antisrpskog režima, navela je Srpska sa zahtevom da se “momentalno povuku svi Kurtijevi specijalci sa severa Kosova i Metohije i hapšenje i sankcionisanje onih koji su danas pokušali da ubiju Miljana Delevića i njegovog saputnika. Još jednom naglašavamo da dalje prisustvo ovih formacija nas može dovesti u spiralu događaja koje će nepovratno ugroziti mir na ovim prostorima”.

Iz policije u odgovoru za KoSSev naveli su da su službenici pucali zato što su se „osećali ugroženo“, odnosno zbog toga što je vozač putničkog vozila, navodno, udario u policijsko i odbio da se zaustavi.

U međuvremenu se oglasio kosovski ministar unutrašnjih poslova, Dželjalj Svećlja, potvrdivši navode Kosovske policije, uz naznaku da je „duboko zabrinut“, ali i da „bilo kakav oblik nasilja nad policijom neće biti tolerisan“.

„Dve osobe u vozilu pokušale su da izbegnu policijski punkt. Namerno su udarile u automobil Kosovske policije i doveli u opasnost živote policajaca. Službenici Kosovske policije su bili primorani da pucaju u pravcu vozila kako bi neutralisali situaciju“, naveo je Svećlja.

Petar Petković je na Tviteru napisao da na mestu gde je ROSU pucao “u Miljana (Delevića) postoje nadzorne kamere” i upitao “zašto Svečlja ne pusti snimak da svi vide šta se zaista dogodilo”.

U međuvremenu, oglasila se kosovska policija saopštenjem da je po službenoj dužnosti, preduzela neophodne operativne istražne radnje i identifikovala dva osumnjičena lica, i proverom utvrdila da su “umešani u kriminalne radnje u više desetina krivičnih dela i prekršaja”. Navode da osumnjičeni muškarac koji poseduje kosovska dokumenta sa inicijalima (D.S. 1991), osumnjičen je da je umešan u “preko 80 krivičnih dela, od kojih je osumnjičen i za krivična dela kao što su: ubistvo, prinuda, posedovanje oružja bez dozvole, napad, ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti, pretnje, teška kradja, izazivanje opšte opasnosti, razbojništvo i da je počinio više od 20 prekršaja”.

Osumnjičeni muškarac koji takođe poseduje kosovska dokumenta, sa inicijalima (M.D. 1985), osumnjičen je da je “umešan u 17 krivičnih dela, od kojih je osumnjičen i za krivična dela kao što su: ubistvo, prinuda, posedovanje oružja bez dozvole, teška kradja, teška telesna povreda, neovlašćeni prelazak granice, neovlašćeno ometanje dokaza i da je počinio tri prekršaja” navodi policija.

Navode da policija “ostaje posvećena sprovodjenju zakonskih zadataka i ovlašćenja u interesu održavanja javnog reda i bezbednosti, pružanja bezbednosti građanima bez razlike, kao i sprečavanja raznih kriminalnih aktivnosti”.

Comments

Pročitaj još