Policija o incidentu u Suvom Dolu: Istraga u toku

Kosovska policija objavila je saopštenje povodom incidenta u Suvom Dolu, ali nije navela da je napadnuta osoba srpski dečak.

Policija u objavi na Fejsbuku navodi da je maloletna osoba Policijskoj stanici u Južnoj Mitrovici prijavila da su je fizički napale četiri osobe i da slučaj ima elemente krivičnog dela “laka telesna povreda”.

“Prema rečima maloletnog podnosioca prijave, jutros oko 5.15, dok je bio na putu u selu Suvi Do, fizički su ga napale četiri osobe. Povodom ovog slučaja, policijski istražitelji preduzimaju istražne radnje u cilju identifikacije i hapšenja osumnjičenih”, piše u objavi.

Dodaje se da su svi podaci iz istrage predočeni tužiocu zaduženim za taj slučaj.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je ranije danas da je dečaka Lazara M. (15) jutros u etnički mešovitom naselju Suvi Do pretukla četiri starija Albanca. U saopštenju se ističe da se, posle napada na srpske mladiće u Štrpcu i Klokotu, još jedno srpsko dete našlo se na meti “albanskih huligana i ekstremista”. Navodi se i da je do napada došlo na mestu gde su stacionirani “pripadnici Kurtijeve Kosovske policije” zbog navodne “ugroženosti Albanaca u mešovitim sredinama”.

Comments

Pročitaj još