• Početna>
  • Vesti>

Vučić poručio Fridrih Ebert fondaciji: Ko ste vi da pravite statut ZSO 

Vučić je izjavio da je posebno poludeo od besa kada ga je Fridrih Ebert fondacija obavestila da su sastavili statut Zajednice srpskih opština i upitao kako jedna nemačka nevladina organizacija može da govori o kompentencijama ZSO i da se meša u to šta će Srbi raditi u svojim opštinama.

Predsednik je prethodno rekao da se u francusko-nemačkom papiru ne traži do Srbije da prizna nezavisnost tzv. Kosova već da traže dozvolu Srbije da Kosovo uđe u UN i da se paralelno razgovara o ZSO.

“Poludeo sam od besa, posebno danas nas obaveštavaju iz Fridrih Ebert fondacije – mi smo sastavili statut ZSO – nemačka NVO nam govori o kompetencijama ZSO. Ko ste vi, kakve vi imate kompetencija i veze sa Srbima”, upitao je predsednik Vučić.

Naveo je da nije sporno šta piše u dokumentu jer to, kako je naglasio, mora da uradi upravljački tim koji je formiran, potpisano je i odobreno.

Kakve veze Fridrih Ebart ima sa tim, ko ste vi da se time bavite, pitao je predsednik i dodao ”da zna da je nagrabusio zbog svega toga što je rekao”.

“Znam da će me napadati zbog ovoga što govorim, sad šta imate vi da predlažete, to je stvar Srba i Albanca ako je nečije, šta vi imate da govorite i da se mešate sta će Srbi raditi u svojim opstinama”, rekao je Vučić.

Prema njegovim rečima, suština sporazuma da Srbija finansira zdravstvo, prosvetu, socijalu, kao što se radi i danas ništa više od toga.

Dodao je da je njima sve ružno i smeta im što ima veze sa tim da je srpsko pa tako i Republika Srpska. 

Comments

Pročitaj još