• Početna>
  • Vesti>

Fondacija „Fashion company“ donirala sportsku opremu osnovnim školama na KiM

Foto: Radio Mitrovica sever

Fondacija „Fashion company“, donirala je danas sportsku opremu osnovnim školama na KiM. U sportskoj hali u Kosovskoj Mitrovici, opremu je direktorima ovih osnovnih škola predala predsednica ove fondacije Iva Babović.

„‘Fashion company’ fondacija obezbedila je danas donaciju od četiri hiljada lopti za sve osnovce sa Kosova i Metohije. Deca nam ovde duhovno i emotivno rano sazrevaju, jer žive jedno izazovno detinjstvo i ja mislim da im sigurno znači da neko misli na njih, a mogu i malo više da se igraju i da podele tu radost sa svojim drugarima, braćom i sestrama“, kazala je Babović.

Babović je ujedno istakla da ovo može biti jedan početak saradnje sa svim ovim ustanovama na KiM.

Direktor OŠ „Sveti Sava“ Milorad Ivanović, kazao je da je ova donacija prilika da obraduju decu pred početak drugog polugodišta.

„Svaki poklon za našu decu znači, znači nama, kao direktorima ustanova, jer to je prilika da saznamo da neko misli na decu sa Kosova i Metohije i da neko brine o sportu na ovim prostorima i veoma smo zadovoljni celom tom pričom“, rekao je Ivanović.

Na donaciji koja će obradovati decu, zahvalila se i Biljana Vukićević, direktorica OŠ „Branko Radičević“.

„U svakom slučaju, deca koja žive na ovim prostorima biće obradovana, posebno sada kada nam se deca pripremaju za republičko takmičenje u košarci. Samim tim i ja i moje kolege na poziciji direktora škola se ovom prilikom zahvaljujemo ovoj fondaciji i svim ljudima dobre volje širom Srbije koji razmišljaju o našoj deci, jer to su zaista zlatna deca koja uspevaju u ovim vremenima da odole ovim turbulentnim vremenima i jedva čekamo nastavak drugog polugodišta u ponedeljak, kada će škola da se ori od dečije graje“, navela je Vukićević.

Načelnik školske uprave Ivan Zaporožac današnji dan ocenio je kao srećan i lep.

„Danas smo zahvaljujući Fashon company fondaciji, videli osmehe na licima direktora i nastavnika fizičkog vaspitanja i nadam se kada budu otišli u svoje škole i osmeh na licima naših učenika. Ovo mnogo znači, znači da neko misli na nas i naše đake, na naše sportiste, na škole koje se bave sportom koje imaju svoje školske ekipe, tako da smo izuzetno srećni i radosni zbog ovoga“, rekao je Zaporožac.

Comments

Pročitaj još