• Početna>
  • Vesti>

Nenad Stanojević i Lazar Radulović imenovani za zamenike ministara

Foto Kabinet premijera Kosova

Kosovski premijer Aljbin Kurti imenovao je Nenada Stanojevića za zamenika ministra privrede, a Lazara Radulovića za zamenika ministra poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja u kosovskoj Vladi.

Na sajtu Vlade Kosova istaknuto je da je im je Kurti čestitao na „novim institucionalnim dužnostima i odgovornostima“.

Sastanku su prisustvovali i ministarka privrede Artana Rizvanoli, ministar poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja Faton Peci, te ministar za zajednice i povratak Nenad Rašić.

Poznat kao predsednik Udruženja Crnogoraca „Lovćen“ Lazar Radulović je saopštio još početkom decembra prošle godine da je 5. decembra imenovan na dužnost savetnika u Rašićevom kabinetu, a samo tri dana ranije saopštio i da Crnogorci sa Kosova podržavaju Rašića kao ministra.

Radulović je u međuvremenu obavestio javnost i da zbog sukoba interesa podnosi ostavku na mesto Predsednika Udruženja Crnogoraca „Lovćen“.

Samo pre nekoliko dana, Radulović je preko javnosti pozvao Crnogorce da se obrate ministarstvu u kojem je bio savetnik i da su im vrata otvorena.

„Još jednom želim da ohrabrim i sve one raseljene koji bi da se vrate na svoja ognjišta da mogu u svakom trenutku da me kontaktiraju ili dođu kod mene u kancelariju i da pronađemo najbolja rešenja“, pre nekoliko dana se oglasio izgleda savetnik za povratak, sada zamenik ministra poljoprivrede.

Comments

Pročitaj još