• Početna>
  • Vesti>

Prijem u Gradskoj kući u Kikindi za mlade košarkaše, košarkašice i trenere KK “Centar” iz Kosovske Mitrovice

Foto: amiradio.rs

U organizaciji Sportskog centra „Jezero“, u Kikindi ove sedmice boravi četrdeset četvoro dečaka i devojčica uzrasta od 7 do 17 godina iz Košarkaškog kluba „Centar“ iz Kosovske Mitrovice, kao i njihova četiri trenera.

Saradnja KK “Centar” i KK “Kikinda” biće ozvaničena u četvrtak, potpisivanjem dokumenta koji će označiti bratimljenje ova dva kluba. Nakon svečanog potpisivanja, koje će biti upriličeno u podne, košarkaši će odigrati tri prijateljske utakmice, u kojima će igrati i novobečejsko “Jedinstvo”.

Mlade košarkaše i košarkašice, kao i njihove trenere, danas je u svečanoj sali Gradske kuće ugostio gradonačelnik Kikinde Nikola Lukač, koji je izrazio veliko zadovoljstvo što je četrdesetak dece dobilo priliku da poseti Kikindu i vidi kako je na severu naše lepe zemlje.

“Ovo je lepa prilika da se ova dobra deca, bar na nekoliko dana sklone od velikih pritisaka i problema u južnoj pokrajini. Siguran sam da su osetili svu toplinu, dobrotu i gostoljubivost nas Kikinđana. Imaju priliku i da se druže sa vršnjacima iz našeg i novobčejskog kluba i siguran sam da će puni utisaka otići iz našeg grada i da će poželeti da se vrate. Naša srca i misli su uvek uz njih, uz naš narod na Kosovu i Metohiji, svi zajedno smo mnogo jači i moramo biti tu jedni za druge. Siguran sam da će ova razmena dece postati tradicija i da će naši mališani imati priliku da uzvrate posetu” rekao je Lukač. 

Nemanja Jakšić, trener KK „Centar“ iz Kosovske Mitrovice, kaže da su i deca i treneri veoma zadovoljni boravkom u Kikindi.

“Deca su izuzetno zadovoljna i nasmejana, i veoma im je prijao dolazak u Kikindu, posle svega što su proživela u poslednjih nekoliko meseci. Zbog cele situacije na Kosovu, ovaj poziv i dolazak im mnogo znači, da se bar na nekoliko dana sklone od takve situacije. Treninge u Kikindi smo koncipirali kao mini pripreme, trenirali smo dva puta dnevno, uz korišćenje bazena i teretane. Sa nama je radio i trener KK „Velika Kikinda“ Mirko Bucalo, kojem smo veoma zahvalni, jer je i sa decom i sa nama trenerima podelio neka nova znanja” naveo je Jakšić. 

Kapiten KK „Centar“, sedamnaestogodišnji Stefan Todosijević kaže da je boravak u Kikindi veoma prijatan i izražava nadu da će se ova lepa saradnja nastaviti.

“Kikinda je zaista grad dobrih ljudi, svi su nas lepo ugostili. Nadam se da će nam i ostatak boravka u Kikindi proteći u lepom druženju i zanimljivim aktivnostima, i da će publika doći da nas podrži na utakmicama” kaže Todosijević. 

Direktor Sportskog centra „Jezero“ Dejan Pudar ističe da je ovo samo početak lepe saradnje sa košarkaškim klubom iz Kosovske Mitrovice:

“Želeli bismo da posete KK „Centar“ budu češće i duže, kao i da, ukoliko to bezbednosni uslovi dozvole, deca iz Kikinde idu u posetu drugarima iz Kosovske Mitrovice. Naši gosti su u Kikindi do petka, a sutra će u hali „Jezero“ biti odigrane tri prijateljske utakmice, koje će simbolično početi u 12.44” rekao je Pudar. 

Za košarkaše iz Kosovske Mitrovice sutra će biti organizovan turistički obilazak Kikinde.

Comments

Pročitaj još