• Početna>
  • Vesti>

Jevtić od komandanta Kfora zatražio veće prisustvo u Štrpcu

Foto: Tanjug

Gradonačelnik Štrpca Dalibor Jevtić zatražio je danas od komandanta Kfora za region Zapad da poveća prisustvo u Štrpcu.

“Situacija je jako teška i ozbiljna. Posebno brine nastavak narativa u vezi s događajima od 6. januara i namera da se opravda pukušaj ubistva dečaka i mladića. To sam preneo komandantu Kfora za region Zapad. Preneo sam sve zabrinutosti i informacije koje građani imaju. Tražio sam od Kfora da poveća svoje prisustvo, uz razumevanje njihovih kapaciteta i oni će u skladu sa tim povećati prisustvo”, izjavio je Jevtić nakon sastanka sa pukovnikom Ivanom Marotom za televiziju “Herc”.

Sa druge strane, kako je dodao, od kosovske policije će se zahtevati da pored stalnih punktova dodatno povećaju patrole u blizini škola kada počne nastava, preneo je Kosovo onlajn.

“Da se povećaju patrole tamo gde deca čekaju javni prevoz da bi išla u školu i u vreme kada se deca vraćaju iz škole. To su bili zahtevi građana”, rekao je Jevtić.

Kako je preneo, na sastanku sa građanima doneti su zaključci i zahtevi koji će biti upućeni i Kforu i kosovskoj policiji.

“Dogovorili smo i da u narednim danima svako od mesta na teritoriji opštini Štrpce izabere tri do pet predstavnika koji će redovno održavati sastanke sa mnom i sa mojim saradnicima na sve teme koji oni budu kandidovali. Mi smo kao opština imali ideju da sazovemo vanrednu sednicu skupštine, međutim građani su tražili da se organizuje sastanak sa njima. Danas i sutra nastaviću razgovore sa ljudima koji bi mogli i trebalo da pomognu da se čitava ova situacija prevaziđe i kako bismo obezbedili sigurnost i mir za naše građane, a mir je, na kraju krajeva, naš najveći interes”, rekao je Jevtić.

Comments

Pročitaj još