• Početna>
  • Vesti>

Tužillaštvo traži 30 dana pritvora zbog ranjavanja mladića, tereti A. K. za teško ubistvo u pokušaju

Foto Kim

Osnovno tužilaštvo u Uroševcu, Odeljenje za teška krivična dela, zatražilo je od Osnovnog suda u ovom gradu da odredi meru pritvora u trajanju od 30 dana osumnjičenom A. K, prenosi Gazeta Express. On se tereti za jučerašnji incident kod Štrpca, u kom su ranjeni dečak i mladić srpske nacionalnosti. Optužen je za tri krivična dela, među kojima je i teško ubistvo u pokušaju.

Neposredno nakon incidenta uhapšen je osumnjičeni za napad. Reč je o tridesettrogodišnjem muškarcu A. K. sa Kosova. Kosovski ministar odbrane Armend Mehaj saopštio je u međuvremenu da je pripadnik KBS umešan u incident.

Odmah nakon incidenta usledile su osude najviših srpskih i kosovskih i međunarodnih predstavnika.

Dan kasnije oglasilo se Osnovno tužilaštvo u Uroševcu koje je iznelo nove detalje o samom slučaju, ujedno navodeći da je osumnjičenom odmah nakon hapšenja određeno 48-časovno zadržavanje.

Saopštenje ovog tužilaštva prenosi Gaztea Express.

U njemu se navodi da postoji osnovana sumnja da je A. K. juče oko 14.00 časova, u selu Gotovuša, opština Štrpce, sa namerom pokušao da liši života M. S. i S. S.

Kako navode, on je, posle verbalne rasprave koja se dogodila na licu mesta, izvadio revolver marke „Mossberg”, dva puta pucao i pritom pogodio M. S i S. S.

„Povređeni su zadobili telesne povrede, prvo su upućeni u Dom zdravlja u Štrpcu, a zatim u bolnicu u Gračanici“, navodi se u saopštenju.

Usled ovih radnji osumnjičeni se tereti za krivično delo „teško ubistvo u pokušaju“. A. K. se takođe stavlja na teret i upotrebu opasnog oružja ili oruđa.

„Na osnovu činjenice, postoji sumnja da je istog datuma u isto vreme i mestu kao i u prvoj odredbi, okrivljeni, kršeći važeći zakon o oružju na Kosovu, upotrebio oružje marke „Mossberg“ model MC2C, kalibra 9x19mm“, naglašavaju iz tužilaštva. Treće krivično delo koje se stavlja na teret A. K. je izazivanje opšte opasnosti.

Iz tužilaštva navode da postoji osnovana sumnja da je A. K. istog dana, a u 13.00 u Brezovici, doveo u veliku opasnost živote ljudi upotrebom oružja.

„On je svojim automobilom marke ‘golf V’, usled nemogućnosti da uđe na put koji vodi ka Ski centru, pošto je bila gužva, skrenuo ka Štrpcu i iz revolvera marke „Mossberg” pucao pet puta u vazduh“, naglašava tužilaštvo.

Comments

Pročitaj još