• Početna>
  • Vesti>

Nova DSS: Srbi na KiM nakon svega prepušteni Aljbinu Kurtiju na milost i nemilost

Nova DSS

Povodom incidenata koji su se juče i danas dogodili u Gotovuši i Klokotu na centralnom Kosovu, kada su ranjena dva maladića i pretučen osamnaestogodišnjak S.T, oglasila se Nova demokratska stranka Srbije.

U saopštenju za javnost iz ove stranke podsećaju na veoma loš položaj Srba na Kosovu i navode da se “Srbi na Kosovu i Metohiji nakon svega osečaju kao glineni golubovi, prepušteni Aljbinu Kurtiju na milost i nemilost”.

U Demokratskoj stranci Srbije kažu da je pretučeni mladić sin predsednika opštinskog odbora te stranke u Kosovskoj Vitini, te da je nakon incidenta sa porodicom povređenog mladića telefonom razgovarao predsednik te partije, Miloš Jovanović.

„Ogorčeni smo zbog poslednjih napada na srpsku decu, koji se događaju odmah nakon uklanjanja barikada na severu Kosova i garancija koje je predsednik Srbije dobio od zapadnih diplomata“, kažu u Novoj demokratskoj stranci Srbije.

Upozoravaju da je “poslednji momenat da država Srbija prekine sa ustupcima prištinskim secesionistima koje stalno čini od 2008. godine do dana današnjeg, da konačno pokaže odlučnost u zaštiti svog teritorijanog integriteta i svog naroda na Kosovu i Metohiji kome preti fizičko istrebljenje”. Takođe su poželeli brz oporavak povređenim Srbima.

Comments

Pročitaj još