• Početna>
  • Vesti>

SPC: Patrijarh dolazi na KiM u skladu sa svojim programom koji nije vezan ni za kakav politički kontekst ili političara

Foto: Espreso

Srpska pravoslavna crkva saopštila je povodom objave vesti o odobrenju posete patrijarha Kosovu i Metohiji, da će u Pećku patrijaršiju i posetu sveštenstvu i vernom narodu Eparhije raško-prizrenske, patrijarh Porfirije otići u skladu sa svojim programom i nahođenjem, koji nisu vezani ni sa jednim političkim kontekstom ili sa bilo kojom ličnošću iz političkog života.

“Njegova Svetost će u svoju stavropigijalnu lavru Pećku patrijaršiju i u posetu sveštenstvu i vernom narodu Eparhije raško-prizrenske otići u skladu sa svojim programom i nahođenjem, koji nisu vezani ni sa jednim političkim kontekstom ili sa bilo kojom ličnošću iz političkog života”, navodi se u saopštenju SPC.

Dodaje se i da će po unapred utvrđenom programu, patrijarh Porfirije na praznik rođenja Isusa Hrista u ponoć služiti svetu arhijerejsku liturgiju u Hramu Svetog Save na Vračaru.

Kako je prethodno saopšteno na sajtu Kancelarije kosovskog premijera, Kurti je  dozvolio je srpskom patrijarhu Porfiriju da poseti Kosovo i Metohiju, u okviru priprema za proslavu pravoslavnog Božića.

Comments

Pročitaj još