• Početna>
  • Vesti>

Novogodišnji paketići, dar predsednika Vučića, stigli u Prilužje

Foto: TV Most

Milena Parlić, v.d. pomoćnika direktora Kancelarije za KiM za saradnju sa Srpskom pravoslavnom crkvom i brigu o kulturnom nasleđu, danas i sutra boravi u poseti Kosovu i Metohiji. Tokom posete obići će Kosovku Mitrovicu, Gračanicu, Pasjane, Srbicu, Vučitrn, Prilužje i selo Banje i u ime predsednika Republike Srbije, tradicionalno, uručiti paketiće najmlađima. Prvi put, poklon pakete će dobiti i porodilišta pri zdravstvenim centrima u Pasjanu, Gračanici i Kosovskoj Mitrovici.

Paketićima su se prvi obradovali mališani u Prilužju i Plemetini.

„Slatkim putem, koji povezuje Andrićev venac i našu južnu pokrajinu, jutros je krenuo Deda Mraz kako bi, u ime predsednika Republike Srbije obradovao mališane. Trenutno smo u PU „Car Konstantin i carica Milica“ u Prilužju a druženje nastavljamo sa našom decom iz Srbičke i Istočke opštine, obilazimo selo Banje, Suvo Grlo i Crkolez“, rekla je Parlić i najavila za sutra obilazak zdravstvenih centara na KiM.

Prema njenim rečima, tokom sutrašnjeg dana obići će porodilišta u Pasjanu, Gračanici, Kosovskoj Mitrovici.

„U ime predsednika Republike, Predsedništva, svih članova Vlade poželećemo  zaposlenima puno  zdravlja njima i njihovim porodicama, ali i pune ruke posla sa željom da nam u ovoj godini, pored mira, pored svakodnevne brige o potrebama i problemima bude i što više zdravih, novorođenih beba“, naglasila je Parlić.

Ona je navela da je Kancelarija za KiM u saradnji sa svim opštinama obezbedila i paketiće za sve mališane i dodala da su se akciji pridružile i mnoge humanitarne i studentske organizacije, kao i aktivisti koji učestvuju u prikupljanju i podeli paketića.

„Jako je važno da svi pokažemo, što je i poruka predsednika, da smo svi deo jedne velike porodice i da ovim malim darovima svi mi šaljemo pregršt ljubavi i topline našoj deci“, poručila je Milena Parlić.

Danijela Savić, direktor vrtića „Car Konstantin i carica Jelena“ istakla je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ove godine tradicionalno poslao paketiće deci ove ustanove i izmamio osmehe na njihovim licima.

„Deca su se obradovala Deda Mrazu, paketićima i darovima.  To je veoma značajno za njih, jer u Prilužju je život veoma težak, a naš cilj je da svako dete živi srećno i ima prava na slobodu“, rekla je Savić i zahvalila se predsedniku Vučiću i Kancelariji za Kosovo i Metohiju.

Comments

Pročitaj još