Vučić sa Bocan-Harčenkom

Foto: Predsedništvo Srbije

Predsednik Aleksandar Vučić sastao se sa ambasadorom Rusije Aleksandrom Bocan-Harčenkom i izrazio nadu da će srpsko-ruski odnosi, kao i prijateljstvo dva naroda, nastaviti da jačaju, poželevši pritom da se mir i prosperitet vrate na tlo cele Evrope.

Aleksandar Vučić sastao se sa Aleksandrom Bocan-Harčenkom, koji mu je uručio čestitku ruskog predsednika Vladimira Putina povodom predstojećih novogodišnjih i božićnih praznika, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika.

Zahvalivši se na čestitki, predsednik Vučić je izrazio nadu da će srpsko-ruski odnosi, kao i prijateljstvo dva naroda, nastaviti da jačaju, poželevši pritom da se mir i prosperitet vrate na tlo cele Evrope.

Predsednik je ponovio važnost koju Srbija pridaje principijelnom stavu Rusije kada je reč o teritorijalnom suverenitetu i integritetu naše zemlje, upoznavši ambasadora sa bezbednosnom situacijom na Kosovu i Metohiji i potrebom da se tamošnjem srpskom stanovništvu obezbedi miran život i poštovanje njihovih prava.

Vučić i Bocan-Harčenko su razgovarali i o odnosima Srbije i Rusije, globalnim izazovima i očekivanjima za 2023. godinu.

Comments

Pročitaj još