• Početna>
  • Vesti>

Uklonjena barikada u Rudaru, Ulica knjaza Miloša prohodna za saobraćaj

Foto: Radio Mitrovica sever

Barikiada u Rudaru je u potpunosti uklonjena i put je prohodan za saobraćaj, javlja reporter Radija Kosovska Mitrovica. Uklanjanje barikada počelo je danas oko 15h.

Nešto pre 17h, počelo je i uklanjanje kamiona postavljenih kod STŠ “Mihajlo Petrović Alas” u Kosovskoj Mitrovici, kojima je bio blokiran put ka Bošnjačkoj mahali. Za saobraćaj je prohodna jedna traka, dok je jedan kamion i dalje poprečen preko kolovoza druge trake. Uklanjanje barikade nagledale su patrole Kfora i Euleksa a sve su propratile i brojne novinarske ekipe srpskih ali i albanskih medija.

RTS izveštava da su uklonjene barikade u Ibarskoj Slatini i Lešku, a Kossev je objavio da su u mestima Varage i Zubodolina u opštini Zubin Potok, danas poslepodne prve barikade. takođe skinute.

Administrativni prelazi Brnjak i Jarinje i dalje su zatvoreni, dok su barikade kod prelaza Merdare jutros uklonjene i on je otvoren za saobraćaj.

Putevi na severu Kosova blokirani su od 10. decembra, kada su Srbi na više lokacija širom severa Kosova, postavili barikade u znak protesta zbog hapšenja Miljana Adžića, Dejana Pantića i Slađana Trajkovića. Pantiću je juče namesto sudskog, određen kućni pritvor, nakon čega su predstavnici Srba sa Kosova razgovarali sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i doneli odluku da barikade budu uklonjene tokom narednih 24 do najviše 48 sati. 

Rano jutros, kamioni kojima je preprečen most koji povezuje grad Kosovsku Mitrovicu sa magistralnim putem Priština – Raška su zapaljeni. Reč je o dva kamiona, a uzrok požara nije poznat.

Comments

Pročitaj još