• Početna>
  • Vesti>

Vučić pre sastanka sa Srbima sa KiM: Nikada neće biti zadovoljni, ja to razumem, nezadovoljni su svojom pozicijom

Foto Kurir

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sleteo je u Rašku gde se očekuje početak sastatanka sa predstavnicima Srbva sa Kosova i Metohije. On je pre sastanka rekao da će noć biti duga, ali da će se boriti za svoj narod.

Srbi sa Kosova i Metohije su krenuli put kasarne “Stefan Nemanja” u Raški na razgovor s predsednikom Vučićem. On je naveo da će ih čekati koliko god bude bilo potrebno, a očekuje se da će razgovori trajati i tokom noći.

“Biće duga i teška noć. Ne mislim da je danas bio loš dan. Velike su stvari kad možete da vidite suprugu i decu radosne jer mogu da zagrle muža i oca. Razumem srpski narod na KiM. Nikada neće biti zadovoljni, ja to razumem, nezadovoljni su svojom pozicijom, jer ne znaju u kojoj državi žive. Očekujemo da dođu sa zahtevima za Srbiju i mene. Videćemo da li će prihvatiti da uklone barikade. Danas smo dobili prvi put nešto što je izvor prava. Ne može biti prisustva albanskih snaga na severu KiM bez dozvole Srba. Celu noć smo se borili da barikade ostanu u tekstu. Moj posao je da se borim za njih i uvek sam bio uz njih. Kosovo je Srbija i oni su moja braća i sestre. Spreman sam da odgovorim na sva pitanja”, rekao je Vučić pre sastanka.

Vučić je dodao da će prihvatiti svaku odluku Srba sa Kosova o uklanjanju barikada na severu južne pokrajine.

Comments

Pročitaj još