• Početna>
  • Vesti>

Petković: Zabrana ulaska patrijarhu Porfiriju na Kosovo i Metohiju predstavlja zločin kakvom savremena civilizacija nije svedočila

Foto: Kancelarija za KiM

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković ocenio je da zabrana ulaska patrijarhu Porfiriju na Kosovo i Metohiju predstavlja zločin kakvom savremena civilizacija nije svedočila i dodao da je ovim Kurtijevo nasilje nad srpskim narodom doseglo neviđene razmere. 

“Njegova Svetost je fizički vraćen sa prelaza Merdare. Ovim je Kurtijevo nasilje nad srpskim narodom doseglo neviđene razmere” napisao je Petković u objavi na Tviter profilu.

“Uskratiti pravo poglavaru SPC, čoveku koji propoveda ljubav i mir, da boravi u svom domu u Pećkoj Patrijaršiji gde se nalazi viševekovno sedište srpskih patrijaraha je zločin kakvom savremena civilizacija nije svedočila. Albanski zulumćari su danas ušli u anale istorije!” napisao je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković na Tviteru.

Kosovska policija na administrativnom prelazu Merdare danas oko 14:30h nije propustila automobil sa patrijarhom srpskim Porfirijem da uđe na Kosovo i Metohiju.

Comments

Pročitaj još